Transformers Serisinin efsane karakteri Optimus Prime kırmızı ve mavi renkli tıra dönüşebilen Cybertronlu uzaylı bir robottur.

Yaşayan Son Prime olan karakterimiz aslında Prime olmadan önce Cybertron gezegeninde ki bir arşivciydi. İsmi Orion Pax olan karakterimiz arşivleri inceleyerek Cybertron ile ilgili şüpheleri uyanmaya başlamış ve bu konu hakkında Cybertron‘un yüksek konseyini uyarmaya gitmiştir. Gezegendeki çok güçlü bir gladyatör olan Megatronus ise Cybertron‘un liderlerine meydan okuyordu ve Cybertronlulara eşit davranılmasını istiyordu. Kısa bir süre içersin de Megatronus çevresinde ki çoğu Cybertronluları topladı. Orion Pax ile Megatronus konu hakkında görüşmüş , Megatronus akıl hocası haline gelmişti. Megatronus arenayı politika için terketmiş. Yüksek konseyin önüne çıkıp onlara planını anlatmıştı. Eski koruyucuları güç ile devirmek istediğini ve bir sonraki Prime olmak istediğini söylemişti. Orion Pax konseyin karşısına çıkıp güç kullanılmasının gerekli olmadığını anlatmaya başlamıştı. Konsey Orion Pax`in sözlerinden etkilenmişti. Prime olmak için liderlik matrixini alması gerekirdi. Amacına ulaşamayan Megatron; Orion ve konsey ile bağlantılarını kesti. Kendisine karşı çıkan herkese savaş açtı. Ordusu giderek güçlendi. Onlara Decepticonlar adını verdi. Matrix‘i ele geçireceğini söyledi. Zaman içerisinde savaş Cybertronu tüketti.

Cybertron Savaşı!!

Gezegeni çekirdeğine kadar zehirledi. Orion Pax gezegenin çekirdeğini kadar gitti. Etkilerini tersine çevirmeye çalıştı. Gezegenin ve Cybertronlulara hayat veren Primus’u buldu.

Primus

Primus; Orion‘u fark etti ve içindeki soyluluğu gördü. Matrix‘i ona emanet etti. Bu sayede Orion Pax; Optimus Prime oldu.

G1 Optimus Prime
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

2 Yorum
En Eski
En Yeni En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör
Mehmed
Mehmed
4 yıl önce

Türkçemize dikkat lütfen 😀

Aydın Kurtoğlu
Yönetici
4 yıl önce
Cevap ver  Mehmed

Uyarınız için teşekkür ederim, daha dikkatli yazmaya çalışacağız. 🙂