Transformers film evreni her filmi ile düşüşe geçmişti. Michael Bay abimizin bol patlamalı filmleri yaptığı dönemden bahsediyorum. Özellikle Son Şövalye filmi berbattı. Michael bay aslında stüdyonun zorlaması ile son iki filmi çektiğini ve bundan pişman olduğunu açıklamıştı. Sonra bumblebee filmi geldi. Bence film çıtır çerez ortalama bir filmdi. Son film Transformers Canavarların Yükselişi ise ortalama ve bazı sahneleri izlemesi sıkıcı bir film olmuş.

Öncelikle film konuyu çok hızlı bir şekilde anlatıp filmi bitirmiş. Konusu klişe ama çok ağır anlatıp izleyiciyi sıkmamış. Bu filmde Decepticonların olmaması garip geldi. Optimusun karşısında hep Megatron vardı. Bu filmde yoklar. Filmde eski transformers müziklerden biri kullanılmıştı. Duyduğumda ufak çaplı nostalji yaşadım. Filmin tarzı 90lar filmi gibi ama filmin kendisi de 90lı yıllarda çıkmış gibiydi. Sabahları izlediğimiz çizgi filmleri hatırlattı. Çizgi filmlerden bir bölüm alın ve sonra o bölümü uzun metrajlı bir filme çevirin. Nostalji severiz ama kendisini biraz fazla kaptırmış gibiydi. Aksiyon sahneleri bence yetersizdi. Aksiyon sahnelerinin etkisi çok yoktu. Michael bay abimiz gibi yapmak zorunda değiller. Aksiyon sahneleri seyirciyi heyecanlandıran tarzda değildi. Tekrar izlenebilir bir film değil.

Autobot karakterlerin araç formları

Bu filmde en sevdiğim karakter mirage karakteri oldu. Filmde kendisi öne çıkartılmış. Araba halini ilk gördüğüm zaman, jazz karakteri geliyor diye sevinmiştim. Biraz hayal kırıklığına uğradım ama kendisini izlemek zevkliydi. Araç hali de aşırı iyi görünüyor. Porche araçlarını severim.

Filmde en sevmediğim karakterlerden biri Wheelljack oldu. Transformers filmlerinde bu karakter ile alıp veremedikleri bir şey var. Yabancılar bu karakterin Wheeljack değil, kardeşi Pablo olduğunu söylediler. Wheeljack karakterinin kardeşi olduğu konusuna katılıyorum. Gerçek wheeljack bu değil. Bumblebee filminde karakterin görüntüsü mükemmeldi. İlk gördüğümüzde sevinmiştik. Sonra karakteri tekrar mahvettiler. Aslında kafa modellemesini değiştirip sonra g1 zamanındaki renklerini verseler tepkiler kesinlikle daha az olurdu. Örnek olarak bir görsel paylaşıyorum:

Bu kafa modellemesi 1000 kat daha iyidir. Karakter bir şeyler icat ediyor diye inek yani nerd tasarlamanıza gerek yok. Akıllı bir karaktere gözlük takmak hiç orijinal bir fikir değildir.

Bu filmin diğer ilgi çekici karakterli ise maximals ve terrorconlar oldu. Transformers evreninde sadece autobot ve decepticonlar yoktur. Optimus Primal karakteri aralarında en ilgimi çeken karakter oldu. 90lı yıllarda Beast Wars serisi ile ortaya çıktılar. O dönemler transformers markası kötü bir dönemdeydi. Oyuncaklar satılmıyor ve izlenmeler düşmüştü. Beast Wars serisi sayesinde Transformers markası kurtuldu. Kısa hikayelerinde bahsettim. Filmdeki yerleri ise hikayeyi başlatan önemli bir yere sahiplerdi. Optimus Primaldan önce bir lideri vardı. Filmin başında terrorconların lideri scourge onu öldürüyor. Terrorconlar, Unicron denen transformers evreninde tanrı gibi bir varlığa hizmet ederler.

Aralarında Nightbird karakterini beğendiğim. Dönüştüğü aracı çok severim. Nissan Skyline GTR R33 aracına dönüşüyor. Tasarımcıların arasında jdm hayranı olduğu bilmek güzel hissettirdi. Hayranların bir teorisi vardı. Scourge karakteri aslında bay evrenindeki Optimus karakteridir diye düşünüyorlardı. Bu teori sadece teori olarak kaldı. Terrorcon Karakterlerinin Görüntüleri:

Filmde unicron böyle göründü. Kendisi robot formuna hiç dönüşmedi. Aslında dönüşse filmi daha çok sevebilirdim. Unicron gibi bir varlık daha var. Primus da gezegen boyutunda ve bu evrenin tanrı varlıklarından biridir.

Bitirmeden önce filmin sonunda transformers ve GI.JOE evrenini birleştirdiler. Noah karakteri sıradan iş görüşmesine gittiği zannedip aslında GI.JOE birliğine katılıyor. Aslında mantıklı bir karar olmuş. Sonuçta bu iki marka da Hasbro firmasına aittir. İnsan tarafı yani askeri güç GI.JOE olur. Hatta hasbro figür olarak ikili figürlerin olduğu bir seri yapabilir. Bence ilginç ve mantıklı bir karar olmuş. Son olarak film kesinlikle şaheser değildi. Ortalama bazı kişiler için ise ortalamanın altında bir film olmuş. Transformers hayranıysanız ve bol efektli bir film izlemek istiyorum diye düşünüyorsanız sinemada izleyin.

fa8f3b1dd62ad5037dd095e5eae95179

Optimus Prime filmi beğendi. Filmi beğenmeseydi garip olurdu 😀 asadadassfa

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör