Star Wars evreni tasarım olarak çok zengin bir evren.Zengin tasarımları ile çok güzel gezegenler ve manzaralar sunuyor. Bu yazıda en iyi bazı Star Wars gezegenlerini göstereceğiniz ve ilk olarak:

Hoth

HOTH
Tauntaun
Wampa

Filmlerde gördüğümüz bu soğuk karlı gezegen en sevilen gezegenlerden biri. Serinin 5.filmi bu gezegen ile açılıyor. Resimde gördüğünüz Luke Skywalker‘ın bindiği yaratık bu gezegende yaşayan yaratıklardan biri. Bir diğer yaratık ise wampa. Bu vahşi yaratık hatırlayacağınız üzere seride Luke Skywalker`a sorun çıkartmıştı. İsyancıların gizli üssü bu gezegende yer almasıyla beraber, Imperial’ın landwalkerlarla saldırmasıyla bu gezegen yok edilmiştir.

Kamino

Kamino
Kamino da Klonların Üretildiği Yer
Kamino da Yaşayan Irk

Bir diğer gezegen ise Kamino. Cumhuriyet zamanı çok kullanılan bir gezegen. Jango Fett adlı ödül avcısından alınan dna ile klonların üretilip eğitildiği bir yer aynı zamanda. Seride sürekli gördüğümüz kadarıyla gezegenin yağmurlu bir atmosferi var.

Mustafar

Mustafar
Seride Bu Gezegenin Önemini Anlatan Bir Resim!

Volkanik ve sıcak bir gezegen. Seride önemli yerlerden biri. Anakin ve Obi Wan Kenobi’nin savaştığı yer. Aynı zamanda Anakin’in bu gezegende ki savaş sonucu Darth Vader`a dönüştüğü yer. Seride maden gezegeni olarak da kullanıldı.

Tatooine

Tatooine
Efsane Günbatımı Sahnesi
Dewback
Tusken Rider
Jawa
Bantha
Eopie

Bir diğer önemli gezegen Tatooine. Hikaye bu gezegende başladı. Luke Skywalker`ın hikayesi bu çorak gezegende başladı. bu gezegende ödül avcıları gibi pis insanlarda bulunur. Obi Wan Kenobi bu gezegen hakkında filmde söz etmişti. Seride ki yaratık tasarımları açısından zengin bir yer.

Coruscant

Coruscant
Coruscant Mimari Tasarımı
Jedi Tapınağı

Order 66 ile Cumhuriyetin çöküşünün merkezidir. Seride Cumhuriyetin Düşüşünün başladığı yer. Anakin’in Şansölye Palpatin`in etkisi sebebi ile karanlık tarafa geçmeye başladığı yer aynı zamanda. Diplomatik bir gezegen olarak da gösterildi. Aynı zamanda Jedi Tapınağının da olduğu bir gezegendir. Anakin yönettiği bölükle tapınaktaki çocuklar dahil bütün jediları öldürür.

Alderaan

Alderaan

Filmlerde bahsi geçen gezegenlerden biri. Prenses Leia barışçıl bir toplum olduğundan bahsetmişti. Gezegen tarafsız da olsa İsyancı birliklere bir süre yardım etmiştir. Bu barışçıl gezegen Death Star`ın gücü ile yok edildi.

Dagobah

Dagobah

Seride ki Bataklık gezegen. Seride ki önemli gezegenlerden biri daha. Yoda`nın Qui Gon Jinn söylemesi üzerine bu gezegene gider. Orada bir süre meditasyon yapar. Yıllar sonra Usta Obi Wan Kenobi söyledikten sonra Luke Skywalker bu gezegene gelir ve Usta Yoda tarafından eğitim alır. Eğittiği son jedi da Luke Skywalker olur. Bu gezegende Usta Yodanın hayatı son bulur.

Mygeeto

Mygeeto
Battle of Mygeeto

Outer Rim de bulunan Buz çağını yaşayan bir gezegen. Sert iklimlerinden dolayı gezegende yaşamak çok zor. Bir çok doğal kaynak barındırması sebebiyle Jediler bu gezegende keşfe çıkmayı istemişlerdir. Ayrıca gezegen Order 66 tanıklık eden gezegenlerden biridir. Gezegen son olarak sivil savaş sırasında isyancı birliklerin eline geçmiştir.

Bespin

Bespin
Bespin Bulut Şehri

Star Wars filmlerinden aşina olduğumuz gezegen. Çok büyük bir gaz devi olan gezegen yaşanılabilir bir alan sunmaktadır. Kahramanlarımız Bespin de Han Solonun arkadaşı olan Lando Calrissian a sığınmıştır. Ne yazık ki Boba fett tarafından gemileri tespit edilmiş ve Darth Vader bu gezegene ulaşıp Landoyu kahramanlarımızı yakalaması konusunda baskı kurmuştur.

Naboo

Naboo
Naboo
Naboo Mimarisi

Naboo ormanlık bir gezegendir. Mimari tasarım olarak evrene zenginlik katan hoş bir tasarımı vardır. Gunganlar bu gezegende yaşamaktadır. Klon Savaşlarından 10 yıl önce gezegen ve cumhuriyet senatosuyla yapılan ticari anlaşmazlık sonucu ticari federasyonun savaş gemileri tarafından işgal edilince dikkat çekmiştir. Bu gezegen Star Wars Episode 1 de geçmiştir. Darth Sidiousun çırağı olan Darth Maul bu gezegende Qui Gon Jinn ve o zamanlar Henüz Padawan olan Obi Wan Kenobi ile savaşmıştır. Darth Maul Qui Gon Jinn i öldürmüştür fakat Darth Maul da bu savaşta Obi Wan Kenobi Tarafından Öldürülmüştür.

Utapau

Utapau
Utapau da Yaşan Irkın Şehri
Utapau Gezegenin de Yaşayan Irk

Order 66 tanıklık eden gezegenlerden biri. Gezegen devasa çukurlar ile delik deşiktir. Gezegen rüzgarlar ile süpürülen yüzeyi kuru ve çöl gibi bir yerdir. Gezegen de devasa deliklerde bulunan mineralleri çıkartmak için Madenler kurulmuştur. Bu madenler gezegenin bir çok yerinde vardır. Obi Wan Kenobi ve Anakin Skywalker Utapau da ölen bir jedi araştırmak üzere Obi Wan Kenobi gezegeni araştırmaya gitmiştir. General Grievous ve Obi Wan Kenobinin savaştığı yerdir. Obi Wan Kenobi tarafından General Grievousun öldürüldüğü gezegendir. Bu sırada Order 66 emri verildi. Obi Wan Kenobi gezegenden General Grievousun aracı ile uzaklaşmıştır.

Kashyyyk

Kashyyyk
Kashyyyk
Kashyyyk Savaşı

Order 66 olayının yaşandığı gezegenlerden biri daha. Bu gezegen sahilleri olan bi kısmı ise su ile kaplı bir gezegendir. Ormanlar ile örülü Wookie ırkının yaşadığı bir gezegendir. Klon Savaşalarının son çatışmalarından biri bu gezegende yapıldı. Usta Yoda Order 66 sırasında gezegeni tahliye etmek için gizli mekik kullanan Chewbecca ve Tarfful un yardımı ile gezegenden sağ kurtulmayı başarmıştır. İmparatorluk Kashyyyk gezegenini ele geçirdi. Wookieleri köle olarak kullandı. Bir çoğu Kessel gibi gezegenlerde acımasız çalışma koşulları nedeni ile öldü. Wookieler imparatorluğa karşı direniş gösterdi ama bu direniş imparatorluğun daha sert ve acımasız müdahale yapmasına sebep oldu.

En Sevdiğiniz Star Wars Gezegeni Hangisi??

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör