İlk Sonic oyununuz hangisiydi hatırlar mısınız? Kanımca Sonic oyunları genç yaşta ufak bir kütüphanesi varken zirve yapmıştır ki bu da iki oyun birleşimi olan(zaten esasında olması gereken) Sonic 3&Knuckles oyunu olmuştur yani o oyundan sonra Sonic oyunlarında aynı hava tutturulamamış nice projeler iptal edilmiştir ki Sega Saturn için bir tane orijinal Sonic oyunu bile görmemiştik.

Sonic Adventure‘ın ilk çıktığı zamanı hatırlar mısınız? Belki çoğumuza Dreamcast alma hissi uyandırmış olup Sega inatla PC versiyonu(hatta konsol işinden çekilene kadar) çıkarmamıştır ki benim de bütün harçlığımı dibine kadar harcayıp 2001’de biraz fahiş fiyatlara(o sıralar yerli alışveriş sitesi de yoktu hani) Dreamcast alışım böyle olmuştu. Malum çok sevmiş olduğum oyun olsa da biraz hayal kırıklığı ve Big gibi inanılmaz gereksiz bir karakterin oyunda varoluşundan oyunu bitirmekte epey sıkıntı çekmişimdir ki Youtube’da okuduğum yorumlardan çoğu kişi bu absürd kedi yüzünden oyunu bitirememiştir. (Konsol yanında bir olta aparatı vermeyip de bunu ayrıca satan Sega’yı da buradan kınıyorum)

Shadow Reis

Sonic Adventure 2‘ye hiç değinemiyorum bile.. Oyunun tek olumlu tarafı bize Shadow’u sunması haricinde oyuna hiç artı veremiyorum. Sonic’in ilk bölümüne sadece kasmış olan Sega(zaten hep trailerlarda bu bölüm vardır yani clickbait olarak Master System‘deki Sonic 2‘den sonra ikinci bir kandırmacadır) resmen inanılmaz sıkıcı Sonic ruhundan uzak bir oyun yapmıştı. Oyunun hikayesinin Shadow’un geçmişi üzerine olması da bir Sonic oyununun ruhuna aykırı bir durumdur ki Sonic’te karakterlerin geçmişi üzerine hikaye o kadar da mühim değildir yani yok klonmuş yok projeymiş sevgilisiymiş mariaymış cartmış curtmuş bunlara gerçekten gerek yoktur.

Malum SA2 bir Sega konsolundaki son Sonic oyunu olmasıyla beraber Sonic‘in Casino Zone‘daki(veya türevi bonus stagelerindeki) slot makinalarının normalini üreten gazinocuların eline düşmüş ve yüzlerce 3d oyunla inişli çıkışlı bir daha hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak bir sürece girmiştir.

Peki izlediğiniz ilk Sonic çizgifilm serisini hatırlar mısınız? Eğer Sonic X diyorsanız çocukluk dönemleriniz yeni yeni sona ermiştir diyeceğim de Adventures of Sonic The Hedgehog ve aynı sıralarda olan “Satam“‘ı hatırlıyorsanız siz de bizim gibi dede olmuşsunuzdur. Sonic Boom diyenleri dışarı alalım abisi derdim ama demeyeceğim Sonic asla yaşa bakmaz bilgisayarla konsolla büyümüş her jenerasyon için yeri ayrıdır. (Gerçi Sonic Underground‘u ilk gördüm diyorsanız ya Sonic ile hiç ilgilenmediniz ya da tv’de rekor derecesinde çok fazla zapping yaptınız evet olamaz böyle bir şey)

Sonic’in ikinci sinema filmini izledikten sonra Sonic Prime serisinin tanıtımını başta gördüğümde öfff ne gerek vardı dedim direkt ama düşüncem Netflix’te izleyince değişti ki eğer Sega‘nın konsollu olduğu dönemlerdeki Sonic’i özlediyseniz ve Sonic Adventure 1‘i çok sevdiyseniz bu seriyi muhakkak çok seviceksiniz.

Öncelikle karakterlerin hepsinin değiştirilmemiş özgün kişilikli halleriyle ve klasik dizaynlarıyla(steroid almış Knuckles değil de veya kolları traşlanmamış Sonic veya Paramount’un ilk sunduğu Ugly Sonic ıyyyyy neyse..) sunulması daha ilk bölümden hoşuma gitti. O kadar geri plana atılmış unutulmaya yüz tutmuş Sonic karakteri varken, ısrarla Big karakterini de eklemeyi unutmamışlar ama hiç rahatsız etmiyor en azından arka planda duruyor ve öyle kalması gerekiyor. Shadow abimiz de bu seride yer almakla beraber halen Sonic’e karşı garezi vardır ki bunu aynı Mega Man‘deki Bass gibi kişisel bir hesaplaşma olarak Sonic’i kendi rakibi olarak görürken Sa2’de başta kötülerin tarafında ortaya çıkan Rogue isimli yarasa hanım da artık imana gelmiş olarak iyilerin tarafında görürüz. Karakterlerin yaşadığı yer (artık Green Hill diye mi geçiyo halen bilmem de hani o palmiyeli denizli yeşilli çiçekli böcüklü yerler) ilk Sonic bölümlerinde olan zoneların benzeri şeklinde olup, 3d dizaynları çok samimi gelmiş olup eski Sonic oyunlarının ruhunu hissettirmesine büyük bir artı vermişimdir.

İsyancılar

Uzun bir süre ismi Eggman diye geçip de sonunda Robotnik ismine dönen çılgın profesör gene abidik gubidik işlerle uğraşmakta olup kahramanlarımız ona engel olmaya çalışırlar ancak Robotnik’in amacı her multiverse konseptinde olduğu gibi olmayan evrenleri Sonic’in gücünü kullanarak yaratmak olacaktır. Evet 3d animasyon serimiz şu sıralar çok popüler olan paralel evren olayına değinmiş olup Marvel, Power Rangers, Masters of the Universe veya Turtles Forever gibisinden Sonic’in paralel evrenlerine değinmektedir. Tabii şimdi paralel evren değince herhalde eski çizgifilm serileriyle mi crossover yapılıyor diye düşünmüş olabilirsiniz ama öyle bir şey yok.

Nine

Sonic yaptığı bir hatadan dolayı 3-4 farklı evrene ışınlanıyor ve en çok üstünde durulmuş olan evren Robotnik’in Sonic’in var olmadığı bir evrende Mobius’un komple işgal edilmiş olduğu evren oluyor. Sonic’in bu talihsiz ışınlanmasında başta gene Sonic X’teki gibi “Pöff bizim evrene mi geldi gene” diye düşündürttüğü oldu ancak olayların gelişmesiyle “Robotnik gezegeni ele geçirseydi nasıl bir şey olurdu?” şeklinde olan soru işaretinin cevabı olmuştur ki Sonic Satam serisinde de zaten iyi canlıların yaşadığı yeri yok edip şehri komple bir sanayi fabrikası haline getiren Robotnik bir aile kurmuş olarak karşımıza çıkar ve Amy Rose‘un o evrendeki versiyonu olsun Nine ismiyle geçen Tails olsun, Sonic Satam‘daki mekanikleşmiş ancak iyilerin tarafında yer alan tiplemelere göndermeleri vardır.

İlerleyen bölümlerde farklı evrenlere geçip arkadaşlarının o evrenlerdeki halleriyle karşılaşan Sonic espri anlayışından da geri kalmamakta olup süper sonik hızıyla kahramanlıklarını sergileyecektir ki aynı zamanda arkadaşlıkların ne kadar önemli olduğunu ve kendisinin arkadaş grubundaki yerini öğrenecektir.

Korsanlı evrendeki Knuckles karakteri benim çok hoşuma gitmiştir ki ilk çıktığı Sonic 3&Knuckles‘daki Knuckles halini anımsatmakta olup agresif olarak bildiğimiz Knuckles’ın veya arkadaş canlısı olarak bildiğimiz Tails’ın farklı hallerini gördüğümüz dizinin yeni sezonu da yoldadır. Her nedense diziye öyle ciddi bir intro yapmamışlardır ve çok beğendiğim, outroda çalmakta olan soundtracki başta çalsa çok daha etkileyici olurmuş diye spor yaptığım sıralarda izlerken düşünürken ilk sezonun sonuna bir çırpıda varıp, muhakkak gelecek olan serinin 2.sezonunu bekler hale gelmişimdir.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör