Alt yazılı seans bulucam diye taa akşam saat 10’a doğru geçen Perşembe günü Kanyon’da bir seans bulabildim e o saatte malum salon da bomboştu hani Digitürk’ün abartı reklamlarında bomboş salona falan girer aile istediği yere oturur ne zaman bomboş salona girsem hep o reklamı hatırlarım. Çocuk filmi olarak gördüklerinden mi ne her seans dublaj oluyor anlamadım ama artık şu 3d versiyonlu seansların yok olup sadece 2d olması iyi bir şey oldu malum bilirsiniz artık 3d film izlemek bir heyecan değil sanki bir eziyet(özellikle gözlük kullananlar için) olmuştur.

Sonic the Hedgehog 2 (2022) - IMDb

Sonic’in ilk filmine 2 sene önce bir zamanda görmüştük ve çok olumlu değerlendirmiştik. Sonic 2‘de de aynı performansı beklemiş olup beklentilerimiz bizi hayal kırıklığına uğratmadığını görmüş oldum. Filmde Sonic’in partneri Tails’ı merak etmemle beraber ilk filmde kabilesini görmüş olduğumuz tuhaf bir hayvan türü olan echidna(ekidna) olan Knuckles’ı da çok karizmatik bir şekilde görmüş olduk. Ben ekidnayı köstebek sanardım meğer bunlar bir çeşit memeli hayvan olup da yumurtlayarak çoğalan türünün herhalde tek örneğiymiş.

Umarım bu filmdeki Knuckles Sonic Boom‘daki gerizekalı iri yarı steroid almış Knuckles gibi olmaz diye dua ediyodum, orijinaline yani Sonic 3 & Knuckles’daki haline sadık %95 sadık kalındığını görünce sevinmiştim. Knuckles ilk Sonic 3‘te(Sonic 3 & Knuckles olarak saymazsak) ortaya çıkmıştı, Sonic 2‘nin hemen sonrasında Sonic ve Tails uçan adaya dönerken Sonic Super haline geliyodu ancak bir anda Knuckles fırlayıp Sonic’in zümrütlerini çalıp sonra sırıtarak kaçıyodu.

Colleen O'Shaughnessey talks voicing Tails in Sonic the Hedgehog 2 | EW.com

Knuckles’ın o sırıtışı ve şakacı tonu çok hoşuma gitmişti daha sonraları Sonic Adventure oyunu veya Sonic X animesinde biraz daha agresif bir tipleme yapmışlardı onu ve bu filmde de öyle ancak Knuckles’ın başta kötü tarafta oluşu ve Robotnik ile iş birliği yapışı oyunun yapısına tam oturmaktadır ayrıca mizah anlayışı olan bir tipleme olması da el sıkışından sonra yaptığı sarkastik espriden de belli olmaktaydı. Malum tahmin edeceğiniz gibi Knuckles eninde sonunda iyilerin tarafında geçip daha neşeli bir tipleme haline de gelecektir.

Aslında Sonic fanleri iyi bilir ki Sonic oyunları Sonic 3 & Knuckles ile zirve yapmıştır yani ondan sonra çıkan oyunlarda hep bir düşüş ya da eski oyunların ruhunu verememe gibi hadiseler yaşanmıştır ki zaten 3d oyunları ne kadar iyi yapılmaya çalışılsa da bir türlü o eski hava verilememiştir Sonic’in 2d olarak kalması hep uygun görülmüştür. Zaten Sonic Adventure 2 Sega’nın kendi yuvası olan konsolundaki son oyunu olmakla beraber sonra farklı konsolların eline düşmüştür ve malum Shadow sonrasında da orijinal karizmatik bir karakter yaratamamıştır Sonic Team. Knuckles’ı ben ilk gördüğümde Sonic’in hiperleşmiş versiyonu sanmıştım ama sonra Londra’dayken elektronik cihaz satan bir markette dolaşırken tv’ye bağlanmış bir Mega Drive‘da(Genesis yani) Sonic 3‘ün demosunda ikisini beraber aynı karede görünce farklı bir karakter olduğunu anlamıştım ancak ona Knuckles değil de “Kırmızı Sonic” diye hitap ederdim Knuckles ismini öğrendiğimde Kınaklezzz demiştim başta.. :))

Filmde Sonic ve Tails‘ın inanılmaz matrak partnerliklerinin yanı sıra, farklı yapımlara veya oyunlara göndermeler çok hoş olup Sonic ve Tails‘ın taa Sibirya’lara gidip orda yaptıkları danslar, Sonic’in kar sörfü, Mystic Ruins göndermeli yer altı tapınağı, Tails’ın çılgın icatlarıyla beraber gene Genesis Sonic 2‘de kullandıkları kırmızı uçağı edinmeleri(malum spoiler olacak ama Hawai’deki düğünde arka planda geçen kırmızı uçağı görünce uçağı nereden edindiklerini pek düşünmeye gerek kalmayacak) filmdeki popüler şarkılar falan hepsi muhteşemdi.(Hele ki Robotnik’in o meşhur metal şarkısı ama spoilerı altta yazdım) Film de ilk filmin sonundan kaldığı yerden mantar gezegeninde çok eğlenceli bir şekilde aynı bir road runner çizgifilminde Coyote’nin veya Tom&Jerry‘deki Tom’un birbiriyle reaksiyon halinde olan icatlarına benzer bir konseptte başlar.

Sonic Adventure oyunlarında olduğu gibi Sonic ve Tails Robotnik için Eggman derken gene Jim Carrey veya yardımcısı ya da diğer insanlardan biri bahsederken ona Robotnik demekteydiler. Bu konu hakkında bir yazı girmiştim ama bu bahsettiğim değişim mevzusu taa 2000’lerin başına dayanmaktadır. Malum Robotnik ismi bu kadar karizmayken niye hepten Eggman diye hitap edelim ama değil mi?

SONIC 2 HYPE — Sonic movie 2 theory: The Master Emerald temple

Jim Carrey‘nin son oynadığı film olması da biraz üzücü olup bence zirvesinde bu işi bıraktığı da belli olmuştur. Truman Show gibi bir efsaneyle en iyi performansını göstermiş olup, Liar Liar, Mask, Kick Ass 2, Batman Forever gibi filmlerde çok iyi oyunculuk sergilemiştir.

Sonic the Hedgehog 2 – Trailer Breakdown and Easter Eggs Analysis | Den of  Geek

Spoilerrrr The Hedgehogg 🙂

Öncelikle ilk filmin sonu ve bu filmin başında Robotnik’in bir kaya taşından kendine hayali arkadaş hatta partnerinin ismiyle(Stone) hitap ederek yaratmaktadır ki bu aynı Tom Hanks‘in Cast Away filminde adamın ıssız adada yalnızlıktan kafayı yiyip voleybol topundan kendine hayali arkadaş yaratmasına bir nevi göndermedir. Ayrıca Robotnik’in partneri olan Stone’un eşcinsel olduğu yani Robotnik’e duyduğu özlemi enteresan yollarla belirtmesinden biraz belli olmuştur. Mean Bean Coffee isimli kahve dükkanı da Genesis’teki Mean Bean Machine isimli tetris türevi oyununa göndermedir. Sonic’in bu filmdeki gibi suyu sevmediği ve boğulma tehlikesi yaşadığı ilk nerede ortaya çıktı bilmem ancak zaten ilk oyundaki Labyrinth Zone diye geçen zoneda bol bol suyun içinde nefes tutarak ve aldığı hava baloncuklarıyla(alırken hevva der gibi ses çıkarırdı onu taklit ederdik filmde de benzeri vardı) suyun içinde daha uzun vakit kalabilen Sonic, ilk çizgifilmi olan Adventures of Sonic The Hedgehog‘un bir bölümünde de suda gayet yüzebiliyordur. Bu suya girememe veya nefret etme olayını en belirten Sonic X animesi olmuştu başta havuza düşen Sonic sonra deniz kenarı veya tekne gezisi gibi hiçbir yere gitmek istemez olur.

Super Sonic (Sonic Movie 2) in the MCU | One Last Forum

Filmde en sevdiğim kısım Sonic ve Tails‘ın Sibirya’da girdikleri handa yaptıkları dans olmuştur bunun yanı sıra Sonic’in yalnız başına evi dağıtışı da epey eğlenceli gelmişti. Malum filmde Afrikalı hatunun ablasının düğünü müydü neydi ordaki evlilik düzmecesi sonrası onunla sahte nikah kıyma durumunda olan ajanla olan duygusal kısım çok gereksiz olmuştu ama neyse ki filmin geri kalanında onunla ilgili bir kısım olmadı. Sibirya’daki gittikleri tapınağın logosu da Mimar Sinan GSF logosu gibiydi ne de olsa baykuş reyiz yani 🙂 Herhalde eski incicilerin çok hoşuna gitmiştir o kısım.

Filmin sonunda Robotnik’in yarattığı dev robot Genesis’teki Sonic 2‘deki final boss olan dev robota göndermeli olup orada çalan Pantera müthişti.

Filmin ilk credits sahnesiyle 3.filmin yolda olduğunu gösteren kısmı kendi çektiğim videonun görsellerini paylaşıyorum lütfen filmi izlememiş olan bakmasın çünkü o bir Shadow the Hedgehog 🙂

vlcsnap-2022-04-27-02h46m31s137
vlcsnap-2022-04-27-02h46m39s802
vlcsnap-2022-04-27-02h46m45s519
vlcsnap-2022-04-27-02h46m14s685
vlcsnap-2022-04-27-02h47m01s553
vlcsnap-2022-04-27-02h47m20s838
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör