87 serisindeki Shredder haricindeki ana düşmanlarda bir tanesi Warlord Krang‘dır. X Boyutundaki Utrominon gezegeninde, büyük bir savaşın sürdüğü sırada doğar. İmparator Quanin oğlu olarak tanınır. Krang gücünü bir diktatör olarak kullanır. Rock Soldiers adındaki askerlerini, yine kendi emrinde olan General Traag ile birlikte yönetirler. Von Drakus ile birlikte Technodrome’lar inşa eder, ancak kısa süre sonra Von Drakus dünyaya sürülür. Bir zaman bilinmeyen bir olay meydana gelir ( talihsiz bir kazada Krang vucudunu kaybediyor ve bünye yok oluyor.koskoca warlord krang ,sadece beyin olarak kalıyor. ) ve Krang‘in vücudu kendisinden alınır, Technodrome‘u ile birlikte o da dünyaya sürülür. Burada Shredder‘ı bulan Krang, onun içinde müttefik olabilecek potansiyeli görür ve birlikte Ninja Kaplumbağalara karşı savaşırlar. Bir bölumde Shredder, Krang ‘e exo-suitini yapar böylece krang vücüt bulur. Bu vucuda ek olarak çeşitli aparatlar kollar takılabilirdi hatta yine bir bölümde exo suit ‘in kolları kanata dönüşmüş ve Krang ‘in uçmasını sağlamıştır.

Orijinal çizgiromanındaki Utrom ırkına benzer bir tiplemeydi ve zaten onlar da Krang gibi exo suit kullanıp normal insanmış gibi halk içinde dolaşıyorlardı.

5.bölümünde vücuduna geri kavuşurken Shredder “It’s Aliveeee!” diye Frankestein filmine gönderme yapar. (Hatta bir yanlış dublaj çevirisinde “Bu bir yalaaan!” diye çevirmişlerdi) Kendisi Return of Technodrome bölümünden sonra ciddi bir şey yaptığı pek görülmemiştir. Serinin en son bölümünde kaplumbağalar onun artık çöp olmuş vücudunu harabe olmuş technodromedan alıp pek şöhreti olmayan Lord Dregg‘e karşı kullanıyorlardı.

2003 serisindeki Chrell

2003 serisindeki en çok bilindik Shredder’ı her nedense buna benzetmişlerdi biraz garipsenmiştir zaten o seride utrom ırkı vardı ve Chrell isimli kötü utrom Shredder oluyordu. Shredder‘ın utromların merkezini bastığı bölümde utromlar kaçışırken utromlardan biri yürümekten şikayetçi oluyordu yanındaki de “Söylenmeyi bırak Krang!” diye eski serideki Krang’e gönderme yapılıyordu.

Turtles Forever filminin sonundan

Turtles Forever filminde bu serinin kötü karakterleri 2003 evrenine ışınlanıp da artık dünyada olmayan ve bir asteroidde tutsak olan Shredder‘ı kurtardıklarında 87 Shredder‘ı onun orijinal utrom haline şaşırırken Krang‘in hoşuna gidiyordu ancak onu tekrar canlandırdıklarında ikisi de çok pişman oluyorlardı.

Aynı benzer şekilde de 2012 serisinde Kraang isimli utrom ırkına benzer kötü bir yaratık ırkı vardır.

İlkay Alikaya & Aydın Kurtoğlu

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör