Son bilindik innivasyonu Iwatch olup serilerine senelerce devam eden Apple en sonunda VR işine de el attı. Fantastik beyaz kasketimsi gözlüğü, Ios arayüzü ile birleştirmiş olan Apple, uygulamalarını kullanıcıya seçtirirken bir sanal gerçeklik deneyimi kazandırmış olup yaptıkları tanıtım kampanyasında Afrikalı-Asyalı aktris ile tanıtımın başlamasıyla, her ne kadar ırkçı gözüyle bakmak istemesek de Kinect’te yaşanan algı faciasından bize enteresan şüpheler uyandırmıştır.

Şaka bir yana parmaklarla görüntüyü yönetebilme özelliği ve gözle uygulama seçebilme gibi çok innovatif bir özellikle, Vision Pro resmen bir odayı sinema salonuna veya hologramik uçan 3d bir fotoğraf albümüne çevirebilmekte olup, her yeni Apple ürününde olduğu gibi gene bizi hayran bırakmıştır.

Açıkçası cihazın bataryasının cihaz ile olan bağlantısını sağlıyor olan kablonun, cihazın kullanıcısının sol yanından sarkıyor olmasına pek sıcak gözle bakamadım çünkü hem kişiye değerek rahatsız edebilecek olma ihtimali oluşu hem de bataryası için muhakkak bir cep veya bele takılacak bir aparat gerektiğini düşünmeye gerek yoktur.

Başka hoşuma giden özellik ise bu cihazın diğer Apple ürünleri en azından Macbook ve Iwatch ile integre yani beraber kullanılabiliniyor olmalarıdır. Yani hiç gözlüğü çıkarmadan(tabii kafamızda ve cebimizde kocaman bişey olduğunu hissetirmiyorsa) bilgisayarımızı kullanabiliyor olmamız gerçekten de güzel bir özellik olmuş.

En çok merak ettiğim ise bu cihaza yönelik oyun applicationları olup tanıtımında PS5 controllerı dizaynında bir controller olması dikkatimi çekti ki herhalde Sony ile bir anlaşmaya varmadılar ancak controllerı görür görmez PS controllerıyla oynayabilirsiniz denmemiş olsa bile direkt kafamdan geçen bu oldu. Herhalde gene bluetooth ile çalışan bir controller ile oyunlar oynanacak gibi gözüküyor henüz telepatik bir controller sunulmadı hani.

Zamanında Playstation 4 için ilk VR’ı alıp biraz pişman olduğumu da bu yazıda belirtmek isterim ki kablo yığınından ve klasik PS4‘ün Pro’suna göre olan düşük performansından dolayı Resident Evil 7‘yi oynamakta epey bir sıkıntı çekmişimdir. Ayrıca göz merceklerinin buğulanması ve kafayı çok terletmesi de cabasıydı ki Apple acaba bu sorunlara bir çözüm bulmuş mudur merak etmekteyim.

Bize Black Mirror heyecanı yaşatacak kadar ilerlediler mi?

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör