Marvel filmleri sinemayı ele geçirdi. Bunu hepimiz biliyoruz. 4.faz Marvel filmleri`nin devamı olan Doctor Strange 2. filmini inceleyeceğiz. Film ile ilgili çok fazla fragman ve görsel paylaşıldığını düşünüyorum. Filmde normalde şaşırmam gereken yerlerde ne yazık ki şaşırmadım. Marvel yöneticisi Kevin Feige de bu söylediğimi kabul ettiğini açıkladı.

Öncellikle film America Shavez ve Defender Doctor Strange aksiyon içerisinde olduğu sırada başlıyor. Başlangıç olarak fena değildi. Seyirciyi aksiyon içerisinde başlatıyor. Sakin bir şekilde başlayabilirdi. Tercih meselesi olduğunu düşünüyorum.

Karakterin isminde neden amerika var? Bence olmasına gerek yoktu. Sadece Shavez denilebilirdi. Farklı bir isim de olabilirdi.

Aksiyon sahnesinden bir kare

Filmin ilginç sahnelerinden biri İllüminati sahneleri oldu. Bilmeyenler için İllüminati, Marvel evrenlerinde akıllı olan kişilerin kurduğu bir süper kahraman grubudur. Riskli kararları bu ekip alıyor. Hulk karakterini uzaya gönderen ekip İllüminati ekibiydi. Filmde ise biraz tanıtıldı. Sonra wanda ekibi katletti. Çok masum kesinlikle korkunç biri değil 🙂 Ekibin ölme sebepleri çok saçmaydı. Senaryoda sıkıntılı noktalar vardı.

X-men TAS‘ın müziği hafif hafif çalınca direkt ismini bağırdık salonda. Bu müzik hiçbir X-men filminde kullanılmamıştı.

İnternette görmeme rağmen, en çok sevindiğim sahnelerden biri Charles Xavier (Professor X) göründüğü sahnedir. Filmde rolü çok uzun sürmedi. Klasik sarı sandalyesi ile görüyoruz. Çizgi romanlarda sarı sandalyesi ile görünüyor. Wanda`nın profesörü öldürdüğü sahnede, profesör bir şeyler yapamaz mıydı? Ölmeden önce en azından son bir darbe vurabilirdi. Neyse yine de kendisini gördüğümüze sevindim.

Spoiler yediğim için tam olarak sevinemediğim sahnelerden biri Reed Richards namı değer Bay Fantastik çıktığı sahnedir. İlk gördüğümde hayran yapımı olduğunu düşünmüştüm. Sonra sinemada gördüğümde gerçek olduğunu anladım. Ölümü ise çok garipti. Wanda adamı makarnaya çevirdi.

Reed Richards en zeki insan ama Black Bolt karakterinin gücünü söylüyor. Çok mantıklı değil mi? Az önce Doctor Strange, Wanda`nın gerçekliği değiştirebildiğini demişti. Böyle güçlü bir düşmana karşı niye koz veriyorsun? Aşırı saçma olmuş.

Wanda bu filmde çok güçlü ve korkutucu görünüyordu. Yönetmen Sam Raimi olunca korku sahneleri olacaktır. Eski örümcek adam filmlerinde bile bazı sahnelerde korku teması kullanılmıştı. En sevdiğim sahnelerden biri Wanda`nın yansımalardan çıkıp, vücudunu düzelttiği sahneydi.

Bazıları Doctor Strange karakterine suç atmış. Onun yüzünden oldu diyorlardı. Kasabayı rehin alıp, bir çocuğun peşine yaratıklar gönderen ve insanları katleden Doctor Strange değildi. What if serisini izleyenler oradaki Doctor Strange bencil sebeplerden evreni yok etmişti. Burada ki Scarlet Witch ise dondurma aşkıyla yanıp tutuşan bebelerine kavuşma gibi olan bencil sebepleri yüzünden hayatları ve evrenleri tehlikeye attı. Bu arada tapınağı da katletti. Wong`dan bilgi almak için tapınaktaki büyücülere işkence yaptı. Kısaca tehlikeli biri değil. Anneler çocukları için evrenleri tehlikeye atar 😀

Wandanın nihayet bazı gerçekleri kabullendiği Sahne

Benim için şaşırtıcı olan ise Disney`in vahşi ve kanlı sahneleri filme eklemesine izin vermesi oldu. Normalde Disney`in tarzı değildir. Sonunda Wanda intihar etmiş. Mental sorunları olan kişiler için zararlı olabilirmiş. Bunu söyleyen bir video izledim. Wanda`nın intiharı aşırı vahşi bir şekilde gösterilmedi. Etkileneceklerini sanmıyorum.

Wong karakterini bu filmde daha fazla sevdim. Üstün büyücü unvanı ona yakışmış. Bu karakterinde zamanla gelişen bir karakter olduğunu düşünüyorum. Doctor Strange ile birlikte izlemesi keyifli bir ikili olduklarını düşünüyorum.

Wanda’nın ağzın yokken nasıl yapacaksın bunu sorusuyla Blackbolt’un ağzının mühürlenmesi Matrix’in ilk filminin başındaki sorgu sahnesine gönderme gibiydi.

Filmin senaryosunun harika olduğunu düşünmüyorum. Ortaya çıkan sahneler izlemesi zevkliydi. Filmin bize yeni şeyler sunma çabasını taktir ettim. Bazı şeyler ise yetersizdi. Mesela çoklu evren çılgınlığını yeterince görmedik. Doctor strange hikayesi arka planda kaldı. Sonuçta onun filmiydi.

Bu arada Amerika Shavez karakteri sonunda tapınakta eğitim almaya başlaması güzel ve komik bir sahneydi. Doctor Strange acemi olduğu zamanlar aklıma geldi.

Son olarak Bruce Campbell kısa rolünü izledik. Garipte olsa kötü değildi. Filmde gösterilen en son sahnede kendisini görüyoruz. Bruce abimizi severiz.

Filmin hataları olsa da beğendim. Sam Raimi tarzında olması filmi daha çok sevmemi sağlamış olabilir. Gözler Tobey abimizi arıyor. Neyse nostalji kuşağı başlatmadan önce gidiyorum. Siz sakın çoklu evrenlere gitmeyin. Geek ve bizimle kalın.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör