87’de başlamış olan orijinal Ninja Kaplumbağalar‘ın çizgifilminin Red Sky(Kırmızı Gökyüzü) sezonlarından biri olan 9.sezonunda Shredder ve Krang ana düşman olmaktan çıkıp onun yerine uzaydan gelen Lord Dregg isimli bir kötü baş düşman olmaya başlar. Bu kişi de aynı Krang gibi bir warlord olup 9.sezonun ilk bölümünde ordusu “Techno Gang” ile beraber Dünyada, Amerikan Merkez Bankasına saldırıp Dünyayı işgal etme amaçlı altın çalmaya çalışır ancak kaplumbağalar onu, yeni arkadaşları kaplan görünümlü Carter ile durdururlar. Daha sonraki bölümlerde Lord Dregg farklı bir plan dener ve bu plan uzun süre tutar çünkü kendini insanlara sanki iyi birisiymiş gibi göstermeye çalışıp, dünyadaki atık/kir sorununu büyük ölçüde çözüp insanların güvenini kazanır. Bunu yaparak kaplumbağaların kendisini durdurmaya çalışarak ne kadar kötü olduklarını göstermeye başlar ve insanlar da doğal olarak buna inanarak birden kahramanlarımız bir numaralı halk düşmanı haline gelirler. Ancak Lord Dregg‘in esas amacı kaplumbağalardan kolay bir şekilde kurtulup Dünya işgalinde kendisine engel olacak herhangi bir düşman bırakmamaktır. Her ne kadar April çektiği gizli kasetle, Dregg’in gerçek yüzünü göstermeye çalışsa da başta inandırıcı olmayı başaramaz. 9.sezonun son bölümünde Lord Dregg zaman ve yer değiş tokuşu yapabilen Vortex kristaliyle insanları; enerji gücü veren kaynak yardımı diye kandırmaya çalışır, ancak kaplumbağalar buna engel olurlar. Bu sırada da Doomquest diye Dregg’in üstü olan bir intergalaktik işgalci warlord ortaya da çıkar, kaplumbağalara yenilirler. Öte yandan April; Dregg’in gerçek yüzünü insanlara göstermekte bu sefer başarılı olur.

10.sezonunda Dregg tek başına başarılı olamayacağını düşünüp artık Dünyada olmayan Shredder ve Krang ile ittifak kurmaya da çalışır. Gelecekten 2 tane insan gelip, elemanlarımıza gelecekte Lord Dregg‘in Dünyayı ele geçirmiş olduklarını onlara gösterirler ve bunun ekibe katılmış Carter‘dan dolayı olduğu söylenir ancak sonradan yalanlanır. Serinin en son bölümünde de Krang‘in artık çöp olmuş vücuduyla Lord Dregg‘i X boyutuna temelli gönderirler.

Lord Dregg; hayranlar tarafından birçok sebepten dolayı sevilmemiştir. Bunun bir sebebi ise Shredder’ın baş düşman olmaktan çıkarılmış olmasıdır ayrıca o sıralar sürmekte olan ve TMNT‘nin popülaritesini çalmış Power Rangers‘daki çok sevilmiş korkutucu Lord Zedd‘den ismini aldığı da biraz belli olmuştur. Bu karakter her nedense Shredder’dan daha güçlü bir karakter olarak gösterilmiştir çünkü bazı bölümlerde Dregg kaplumbağaları yakalayıp/etkisiz hale getirip tam öldürecekken ancak Carter‘ın olay yerine gelip onları kurtarmasıyla kurtulabilmektedirler. Kaplumbağların böyle bir düşmanla cebelleştikleri dönemde sürekli ilerlemekte olan mutasyon problemleri de yaşarlar.

Ek bilgi olarak Tmnt‘nin orijinal serisi 8.sezonundan başlayarak farklı bir formata yani daha karanlık bir tona geçmiştir ve 9. ve 10. sezonları da aynı karanlık tonda olup “Red Sky Seasons” diye geçmiştir çünkü o sezonlarda gökyüzü genellikle kırmızıydı. (Öte yandan daha önceki sezonlar da Blue Seasons diye fanler tarafından adlandırılmıştır.) Bunun da muhakkak o dönem aynı Power Rangers gibi çok popüler olmuş olan kırmızı gökyüzü ve zepplinleriyle kafaya kazınmış Batman TAS‘ın da büyük etkisi olmuştur. Kronolojik olarak da Turtle Forever filmi bu sezonlardan önce geçtiği düşünülmektedir.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör