Başlamadan önce, Jim Carrey‘nin ne kadar muhteşem bir oyuncu olduğu ışıklı tabelalar ile ısrarla belirtmek istiyorum… ki filmi bana izlettiren ve aşırı zevk duymamı sağlayan Sonic‘den çok o oldu diyebilirim. Filmden Dr. Robotnik‘i çıkartıcak olursak ortaya çıkan işin iyiliğinin %89’u kaybolabilir o derece iyi bir oyunculuk diyebilirim!


Yıllar içinde şunu fark ettim ki süper kahraman veya oyun v.s. hikayelerini anlatan filmlerin genel başlangıcı (en azından ilk film için geçerli olur genelde bu durum) hep şöyle gelişir; Ana karakterimiz ikonlaşmış baş düşmanı ile hemen karşılaşmaz onun yerine daha genel, olmasa da olurmuş tadında kötü adamlar ile karşılaşır ve bazende ikonlaşmış baş düşmanı filmin sonunda küçük sahneler halinde veya göndermeler ile karşımıza çıkar ki heyecan ve beklenti yaratmak adına ve ana kötü karakterlerimizi genelde 2. filmde görürüz, buna örnek verecek olursak Christopher Nolan’ın The Dark Knight serisi diyebilirim, yakın zamanda çıkmış olan Shazam! filmi de buna bir örnek vs. vs. vs. bu liste uzar gider.

velhasıl kelam iyi ki bu yol üzerinden ilerlememiş senaristler çünkü yukarıda da belirttiğim gibi filmin güzelliğinin büyük bir bölümü kaybolabilirmiş.

Şimdi gelelim filme… Filmimiz, filmin sonunda olacak olan bir aksiyon sahnesi ile açılıyor ve hikayemiz ”buraya nasıl geldim üzerine” şekilleniyor, geçmişe bir flashback ile gidip çocukluğunu, başına gelen olayları ve yaşadığı yerden nasıl kaçtığını, altın halkaların aslında ne işe yaradığını ve neden bunları topladığımızı anlatıyor kabaca özetliyecek olursak. Ve filmdeki kasaba adını Sonic oyunlarının geçtiği Green Hill Zone adlı mekandan alıyor.

Sonic oyunları genel yapısı itibariyle gerçek hayata uyarlaması bir tık zor olabilecek bir konsept diyebilirim, aksiyonsal olarak bunu iyi yedirmişler, efektler, müzikler, karakter seçimleri gayet iyi ve tadındaydı. Salonda düzinelerce bağırıp koşan küçük çocuk olmasına rağmen izlediğim şeyden zevk alabildim! :)))

Senaristler, oyundan bir çok referansı çöpe atmadan filme aktarabilmişler, Sonic’in altın halkaları, koşuşturduğu rampalar vs. olmasına rağmen kaos zümrütlerinin adı bile geçmedi ve bu gözümüzden kaçmadı… ki sanıyorum film tutarsa bunu 2. için saklıyor olabilirler. Ayrıca Sonic’in Dr. Robotnik’e arada Yumurta diye seslenmesi de hoş ve güzel bir detaydı. İlk tasarım faciasını saymazsak her şeyi biraz daha bire bir yapmaya özen göstermişler.

Filmde beni ”abi hayır ya niye bunu yaptınız aklınızda ne var?” diye isyan ettiren nokta ise after credits sahnesinde karşımıza çıkan Tails ve bunun bir dişi olması(?) evet Sonic’in 40 yıllık erkek dostunu kız yapmışlar, çünkü basbaya bildiğimiz bir kadın seslendiriyordu karakteri ve ne hedefliyorlar gerçekten merak ediyorum, bekleyip hep birlikte görücez…

Benim için Dedektif Pikachu‘dan sonra çıkmış en iyi oyun filmiydi sanırım.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör