Başlığı görüp, linçlemek isteyenleri, yazının başlarında, dışarı alalım. Konunun sizle alakası yoktur.

Öncelikle Transformers evreninde kadın robotların olması garip gelmiştir. Dünyadan uzakta, başka bir gezegende, farklı bir ırkın cinsiyetleri olması garip değil mi? Bazı kurgusal evrenlerde, cinsiyet olmaması daha iyi olduğunu düşünüyorum. İnsansı olmaları hayal gücü konusunda, ucuza kaçmak olduğunu düşünüyorum. Çoğumuz çocukken, transformersların cinsiyetleri olduğunu düşündük mü? Düşündüğümüzü sanmıyorum. Ancak G1‘in filmindeki Arcee’nin evvelinde G1‘in 2.sezonunun “The Search for Alpha Trion” isimli sadece bir bölümünde dişi autobotlardan oluşan bir takım Cybertron’da yer alıyordu. Bu takım gemiyle Cybertron’dan ayrılan autobotlardan ayrı şekilde olarak Optimus’un emriyle gezegende kalmışlar. Bu bölüm pek bilinmez yani döneminin popüler olmayan bir Transformers bölümüydü. Bu karakterlerin olduğu seriler, genel olarak izleyicilerin beğendiği Transformers serileridir. Yeni çıkan Netflix serisini beğendim. Transformers Prime serisini 3.sezonu beğenmiyorum. İlk iki sezonun iyi olduğunu düşünüyorum. Beast Wars henüz izlemedim. Transformers Animated Serisini çocukken izlerdim. Kötü bir seri değildi. Genel olarak seriler hakkında fikirlerimi söylediğime göre tasarımları inceleyelim.

Yazıda bulunan karakterlerin, bazılarını tasarım olarak beğeniyorum.

Transformers Evreninde Kadın Robotlar:

1. Arcee

Transformers Tv ve 1986 Film Tasarımı
Transformers Prime Tasarımı

En Sevdiğim iki Arcee tasarımlarını incelemeyi düşündüm. Prime serisinin tasarımı ilk başta sevmesem`de zamanla alıştım diyebilirim.

transformers war for cybertron arcee Online Shopping for Women, Men, Kids  Fashion & Lifestyle|Free Delivery & Returns -
Bumblebee filmindeki orijinal tasarıma sadık kalınmış Arcee. T2: Revenge of Fallen‘da 3 tane motosiklet halindeydi

2. Elita-1

Sağdan sola Elita 1 Red Alert ve Chromia

Elita 1 tasarımı gayet hoş olmuş. Aşırı abartılacak kadar iyi bir tasarım olduğunu düşünmüyorum.

3. Chromia

Tranformers G1 Tasarımı
Transformers War For Cybertron Chromia Tasarımı

Mavi, beyaz ve gri renkleri ile kaliteli bir tasarım olmuş.

4. Flamewar

İlginç bir tasarım olduğunu düşünüyorum. Alev desenleri ve motora dönüşmesi ile tasarım olarak gayet iyi iş çıkartılmış.

5. Strika

Listede beğenmediğim tasarımlardan biri oldu. Turuncu rengi bence fazla açık bir tonda kullanılmış. Yüz tasarımını beğenmedim.

6. Airachnid

Listede beğendiğim tasarımlardan biri oldu. Mor, siyah ve sarı renkleri ile karakteri iyi yansıttığını düşünüyorum. Favori karakterlerimden biri değil. Karakter ilgi çekici ve seride bir amacı var. Seriyi izlemeyenler için spolier vermeden devam edelim.

7. Slipstream

Açıkçası aşırı Starscream karakterine benziyor. Görsel tarzı beğenmedim.

8. Windblade

Tasarım olarak listede sevdiğim karakterlerden biridir. Uzak doğu eski Japonyadaki samuraylara benziyor.

9. Blackarachnia

Transformers Beast Wars Tasarımı

Öncelikle Beast Wars`da yapılan 3 boyutlu görsel tarzı sevmiyorum. Karaktere baktığınızda, çok eski çağda bulunan vahşi karakter izlenimi veriyor. İlk resimdeki tasarıma bakarsak fena değil. Black arachnia Cybertron’dan Maximallar için gönderilip ancak Prediconlar tarafından ele geçirilen bir transformer olup, daha sonra Maximallar tarafında yer almıştır.

Listede en çok sevdiğiniz tasarım hangisi?

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör