Hasbro Marvel Legends Tiger Stripe Wolverine Figür İncelemesi

0
1231

Çok az X-Men hayranının almaktan vazgeçebileceği bir figür olduğunu düşünüyorum. 2018 Tiger Stripe Wolverine Figürü mevcut. Hayranların Beklediği kostümlü Wolverine figürü bu muydu??

Galiba Ben Wolverine karakterinin favori X-Men karakterleri listemde alt sıralarda olduğunu düşünüyorum.Öyle olsa bile Wolverine karakteri neredeyse tüm X-Men karakterleri arasında çok önemli ve tanınan bir X-Men Üyesidir.

Loganın bu kostümlü modelinin küçük bir ordusuna sahip olmama rağmen bu 6 inch boyunda Marvel Legends Apocalypse serisi için çok heyecanlıyım çünkü şimdiye kadar yapılmış olan tüm diğer
versiyonları üstleniyor ve esinleniyor

Çoğu Figürlerin en önemli kısmı figürün kafa kısmının dizaynıdır. Figürde Karakterin en tanınmış görünüşü olan vahşi savaşa hazır ifadesi var ve yüzdeki çene,göz,burun,ağız,yüzündeki ifadeyi belirleyen
kırışıklıklar,dişleri,yüz yapısı kısaca tamamen mükemmel. İfadeyi çok iyi yakalamışlar.

Marvel Legends Tiger Stripe Wolverine

Kendi Düşüncelerim

Karakteri çok iyi yansıtan bir figür olmuş. Renk kullanımı çok iyi. Wolverine karakteri kısa boylu bir karakterdir. Düşmanları bazen onun boyu ile dalga geçer. Figürün boyu diğer karakterlere göre kısa boyludur.


Hasbro bu detayı çoğu zaman es geçer ama aslında önemli bir detaydır. Figürün boyu başının tepesine(maskesinin uçlarına kadar değil) 5.5 inch yaparak bu detaya önem verdiğini göstermiş oldu. Sonuç harika ölçeklendirilmiş bir Logan figürü oldu.

EKLEMLER
Figürün eklemlerine bakıcak olursak Kafa eklemi sağa-sola-yukarı ve aşağı bakabilecek şekilde eklem yerleri mevcut.
Omuz eklemi Hasbro‘nun bir kaç yıl önce figürlerinde uyguladığı kelebek eklemi mevcut omuzlukları ayarlanabilir
olmasına rağmen çok az da olsa eklemi kısıtlasa da pozlanabilirlik açısından kesinlikle bir engel oluşturmuyor.
Bunun dışında figürde klasik Marvel legends omuz eklemi mevcut tek noktadan 360 derece harektli eklemdir. Ön kol eklemi sağa ve sola olucak şekilde bildiğimiz marvel legends eklemleri
ile aynı. Dirsek eklemleri ise çift noktalı eklemler kullanılmış. Bu eklemler pozlanılabilirlik açısından çok yardımcı
eklemlerden biri. koldaki bir diğer eklem ise bilek eklemleri sağa sola yukarı ve aşağıya olucak şekilde pozlanabilir.
Gövde eklemi karın kaslarının üzerinde olan eklem ise ileri ve geri olucak şekilde iki ayrı yönde hareket ettirilebilir.
Kemerin altındaki eklem ise tek noktadan sağa ve sola 360 derece hareket kabiliyeti vardır.Bacak eklemleri ise ileri geri sağa ve sola hareket edebiliyor ama bazı figürlerde bu eklem çok iyi yapılmış oluyor bazı figürlerde biraz daha kısıtlı olabiliyor bu figürde ise gayet iyi uygulanmış.Diz eklemi ise dirsek eklemindeki çift noktalı eklem ile aynı. Dirsek ekleminde olduğu gibi bu eklemde çok önemli bir eklemdir. Botların altında sağa ve sola gitmesini sağlayan eklem mevcut. Ayak Bilek eklemleri sağa,sola,yukarı ve aşağı giden bir diğer önemli eklemlerden biri.
Bazı serilerde bu eklemin olmaması pozlanabilirliği kısıtlıyor ve bazı Figür koleksiyoncuları çift noktalı eklemler ve ayak bileğindeki eklemlerin olup olmadığına özen gösteriyor.

Kutu Ve Aksesuar
Figürün yanında 2 tane yumruk şeklinde elleri ve 2 baf parçası ile geliyor.

Kutu Tasarımı çoğu açıdan standart Marvel Legends kutu tasarımları ile aynı. Kutu Siyah ve Sarı renkleri üzerine yoğunlaşmış. Kutunun üstünde X Logosu sarı renk ile tasarlanmış.Kutunun sağ ve sol tarafında ise Wolverine resimleri mevcut.
Kutunun Arkasında ise Karakter hakkında bilgiler,karakterin resmi,Serideki diğer figürler ve BAF (Build A Figure) kaç parçadan oluştuğu gösteren kutunun sol tarafında bulunan figürün resmi,
sol üst köşede Marvel Legends logosu ve sağ alt tarafında ise Hasbro logosu mevcut.

Özet/Sonuç
Sonuç olarak bu figürün renk Kullanımı, kutu tasarımı, detay ve eklemler ile çok iyi bir figür. Belki tek eksiği figürün kollarındaki kıl detayları bunun dışında çok iyi bir figür.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör