Joker’in daha evvelki aliası olan Red Hood ile daha evvelinde Robin olan Jason Todd’un Red Hood‘a dönüşmesi..

Joker daha evvelden Red Hood diye bir karaktere bürünmektedir ve bunun hakkında iki tane hikaye vardır. İlk hikayede Red Hood başından beri hep bir illüzyoncu usta hırsız imiş ve asidin içine düşmeden evvelki soygununda Batman ile karşılaşıp onunla savaşıp sonunda da bu asidin içine düşmektedir. Ama esas bundan sonra yazılmış olan 2.hikayeye değinmek istiyorum.

Jack(Joker) ve hamile karısı

Jack işsiz kalmış bir kimya mühendisidir ve ucuz komedyenlik yapmaktadır.. Bu
iş onu ve karısını kurtarmaya yetmediğinden de hırsızlıklar yapmaya başlar. Ancak karısı hamile olup paraya çok ihtiyacı olduğundan bir soyguncu çetenin teklifle(aynı Gotham dizisindeki çete gibi) zamanında çalıştığı fabrikayı soyma teklifini kabul eder ve çete ona kırmızı fanüslü Red Hood kostümünü verir.

Red Hood Gang

Zaten bu çetenin ismi de Red Hood idir, ancak Jack‘e bu kostümü vererek onu liderleriymiş gibi göstertip yem olarak kullanmak isterler.. Soygunu yapacakları gün Jack karısının öldürüldüğünü öğrenir ancak çete onu soyguna zorlar ve Batman ile fabrikanın güvenlik görevlileri her ne kadar çeteyi durdursa da (bazılarını öldürerek) kostümün içinde olan Jack içine düştüğü durumu bir türlü izah edemez ve Batman onu fabrikanın köprüsünde bir yere kıstırır Jack fanüsünü çıkartacakken dengesini kaybedip ACE kimyasalının içine düşer Gotham dizisindeki Jerome ve Tim Burton versiyonu Batman filminde olduğu gibi.. Kafasındaki fanüsten dolayı hayatta kalmayı başarır ancak Jack artık Joker’e dönüşecek olan aklını kaybetmiş bir delidir.

Bu konuyu ele alan uzun metrajlı bir animasyondan..

İlk Robin sirk cambaz ailesinden olan Dick Grayson idi.. Ancak onun yerine geçen ikinci Robin olan ergen Jason Todd‘u Joker öldürüyordur.. (Jason Todd hiç sevilmeyen bir Robin olmuştur her türlü ergen tavrıyla o yüzden ölüp/ölmemesi üzerine bir telefon anketi yapılmıştır okuyuculardan %85’i evet demiştir) Joker, Jason’ı ve onun annesini bir demir sopayla öldüresiye döverek bir kulübeye hapsedip saatli bombayla onları ölüme terk ediyodur. Batman; batmobile ile son hızla olay yerine gitmeye çalışsa da geç kalır kulübe patlar ve Jason ölür.. Batman‘in Jason’ı ellerinde tuttuğu illüstrasyon bir Batman klasiğidir..

Red Hood Jason Todd

Çok seneler sonra Red Hood diye biri tekrar ortaya çıkar.. Bu ortaya çıkan kişi Jason’ın kendisidir ve Ras Al Ghul onu ölümsüzlük suyuyla yani “Lazarus Çukuru”‘na sokarak geri getirmiştir.. Kendisine ve annesine yapılanlardan dolayı Joker’den intikam almak için Red Hood olarak döner.. Kendisini 2. Red Hood yapmasının sebebi, Joker‘in eski haline gönderme yapıp, Batman’in ne kadar başarısız olduğunu ve Joker gibi bir delinin ortaya çıkmasına sebep olup da bunun kendi ölümüne kadar götürmesini sembolize eder.. İlk robin olan Dick Grayson‘da bu olaylar sürerken Bruce‘a(Batman) onu durdurmak için yardım eder.

Ayrıca bu hikayede olan şu replikte müthiştir. “Batman beni kurtaramadın anlıyorum bunu ama, o(Joker) neden hala yaşıyor?”

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör