“I used to be embarrassed because I was just a comic-book writer while other people were building bridges or going on to medical careers. And then I began to realize: entertainment is one of the most important things in people’s lives. Without it they might go off the deep end.

“Başka insanlar köprüler inşa edip veya doktor olurken, benim sadece bir çizgiroman yazarı olmamdan utanırdım. Daha sonraları; eğlenmenin insanların hayatlarındaki en önemli şeylerden biri olduğunu fark etmeye başladım. Bu olmadan onlar kontrolü kaybederler.”

Bugün onun ölüm yıldönümü.. Geçen sene sonuna kadar onun için yaşayan efsane derdik, yarattığı efsane karakterleri nasıl kafasında tasarlamış aklımız almazdı ve her Marvel filminde 3-4 saniyeliğine olan gözükmelerini fark edip “Aaa bak bak Stan Lee Stan Lee” diye birbirimize bakıp gülerdik. O sadece bir yazar değil, binlerce insana ilham kaynağı olmuş olan bir süper kahraman gibiydi.

Dr.Strange‘de Stan Lee otobüste 😀

Geçen sene bugün; Spider Man t shirtü giyen, Batman posterlerini duvarına asan, Iron Man-Captain America cosplayleri yapan, Thor replicaları biriktiren ve daha bu tarzda hobileri olan yüzlerce binlerce milyonlarca insanın gözlerinden yaş geldi. Çünkü yaşayan efsane artık bundan sonra gönüllerde yaşayacaktı ve yeni Marvel filmlerinde(sayılı olarak) onu gene 3-4 saniyeliğine görmeye devam edecekti.

Spider Man‘in ilk ortaya çıktığı sayı
İlk sayıya olan gönderme olan özel kapakta Stan Lee

Kariyer hayatına Captain America‘nın(1941) 3.sayısıyla başlayıp, Amazing Fantasy‘nin 15.sayısında tanıtılan Spider Man karakteriyle meşhur oldu.

Spider Verse animasyonunda Stan Lee 😀

Stan Lee‘yi ilk defa Spider Man‘in 90’lardaki TAS serisinin son bölümünde görmüş ve tanımış oldum.(Belki de çoğu kişi öyle) Aynı seride Madame Web‘i seslendirenin de Joan Lee olduğunu da daha sonraları öğrendim.(Onu da geçen senelerde kaybettik ikisi de huzur içinde uyusunlar.)

Spider Man Tas serisinin finali

Stan Lee ayrıca sadece cameo olarak değil, Captain Marvel filminde de(Malum orada cameo gene) Mallrats‘in senaryosunu tramvayda okurken gördüğümüz gibi, Kevin Smith‘in(Silent Bob) New Jersey serisinin ikinci filmi sayılan bu Mallrats filminde de kısa bir rol almıştır. Cartoon Network‘de yayınlanmış olan Stripperella senaryosunu yazmıştır.

Mallrats‘de Stan Lee :))
Stripperella Introsu
Deadpool‘daki striptiz kulübünde gene cameo olarak dj rolünde Stan Lee‘yi fanler görünce Stripperella çizgifilmine bir gönderme yapıldığını düşündüler.

Zamanında(2003) Marvel filmlerinden hiç pay alamaması üzerine şirketi dava etmesinde de onu gönülden destekledik, bazı zamanlarda sırf konusunu bile bilmeden sırf o yazdı diye yeni çıkan kurguları aldık ve bir gün hepimizin ayrılacağı dünyadan ayrılma vakti geldi..

Ayrıldı evet. Evet ama o hep gene bizimle beraber olacak her yerde ve dün, bugün ve daima. Yaşayan efsane…

Efsaneler asla ölmez…
1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör