90’larda en azından 90’ların sonlarında çocuk olmanın güzel taraflarından biri başta Rocko’nun Modern Yaşamı olmak üzere Nickelodeon‘ın çizgifilmleri (Rugrats, Real Monsters, Hey Arnold, Ren and Stimpy) ve dizileridir.(Clarissa, Pete&Pete)

Rocko’nun Modern Yaşamı; birçok sebepten dolayı bizim kuşağın favori Nick çizgi filmiydi. (Daha sonra yapımcıları gene çok sevilmiş bir kahraman olan Spongebob‘u yaptı) Bekar yaşayan ve hayat koşuşturması içindeki bir kanguru olan Rocko ve dostları Heffer ile Filbert‘ın maceraları ele alınırdı seride. Her bölümünde sosyal mesaj içeren bir kısmıyla beraber, Ren&Stimpy haricindeki diğer Nick çizgifilmlerine göre biraz daha yetişkin tonda olup, en azından göndermelerin daha yetişkinlerin anlayacağı üzerine Amerika’daki modern yaşamın parodisini yapan ayrıca çok rahatsız edici bölümlerinin yanı sıra bir çocuk programı için fazla sübliminal mesajlar içermekteydi. Hatta bir bölümünün ufak kısmında epey bir homoseksüel gönderme olduğundan dolayı da çıkartılmıştı. (Rocko ve arkadaşının bir motele gidip de resepsiyondaki adam onları eşcinsel partner sanması gibi. Youtube‘da No Tell Motel yazınca çıkar videosu.)

hgkmgkhgklhgklghklg

Tam olarak sebebi bilinmeden Nickelodeon‘daki bazı programlar gibi Rocko’da 96’da yayın hayatı sona erdirilmiştir ve son bölümü sayılan bölümünde(kronolojik olarak) Rocko ve arkadaşları uzaya gitmekteydiler.

2017 ortalarında Rocko‘nun Static Cling isimli bu yeni uzun metrajlı özel bölümünün teaserı Youtube‘da yayınlanmıştı ve klasik çizgisine/tonuna sadık bir halde olduğundan dolayı çok olumlu değerlendirilmişti. Ancak neredeyse 2 senedir bu filmden herhangi bir haber alınamamıştı ve yayınlanmaktan vazgeçildiğinin söylentileri bariz yayılmıştı. Gerçekten de yayıncı şirket kanalı Nickelodeon her nedense bu güzel animasyonu yayınlamaktan vazgeçmiş olup, neyse ki Netflix yayın haklarını satın alıp bu sene Ağustos ayında yayınladı ve büyük bir kayıptan bizi kurtarmış oldu.

Dediğim gibi 90’lardaki son bölümünde(kronolojik olarak) Rocko ve dostları uzaya gitmişti. Evet,filmimiz tam 20 sene sonrasında bugünlerde başlamaktadır ve kahramanlarımız aynı bıraktığımız haldedirler. 🙂 Rocko ve arkadaşları halen uzayda olup belki yüzbininci kez aynı çizgifilm kasedini yani Fatheads‘i izlemek üzeredirler.. Ancak kaset bozulur ve olaylar ardı ardına gelişir ve Heffer‘ın(spoiler olmasın hehehe) sayesinde Dünyaya dönüş yolunu bulurlar…

Dönüş ve yeni macera

Bundan sonra filmi anlatmama gerek yok ama filmde günümüzde kullanılan iletişim amaçlı araç/gereçlerle(Akıllı telefon, drone, Youtube) ve her yere sarıp sarmış olan Starbucks gibi modern kafelerle, enerji içeceği/taco gibi çöp gıdalarla inanılmaz şekilde alay edilmektedir.Ayrıca gene biraz yetişkinlere gönderme olarak cinsel tercih gibi konulara da değinilmiştir. Bu bölümün diğer güzel tarafı da Rocko‘nun neredeyse ilk bölümünden beri olan bütün karakterlerin filmde yer almasıdır.

Akıllı aletler 😛
Drone ile Dünya turu 😀
Dergi basan 3d Printer :))
Gereksiz Youtube videoları :))
Cinsiyet değişimi 🙂

Bu filmin yeni seri üzerine yapılmış uzun metrajlı bir pilot olduğu açıklandığını hatırlıyor gibiyim ancak Nickelodeon‘la olan anlaşmazlıktan olsa gerek ki herhangi bir devam üzerine bir plan proje olmadığı söylenmiş ve bu bölümün bir çeşit final olduğu yani Rocko‘nun tamamen bittiği de söylentiler arasındadır ama serinin yapımcısı Joe Murray‘nin Rocko’yu devam ettirmek istediği gayet ortada görünüyor.. Umarım bu bölümle böyle bitmez ve devamı gelir Rocko bundan daha fazlasını hak ediyor.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör