1Yasal yollardan elde etmesi imkansız Pokemon.
3. jenerasyon oyunlarının dahili verilerinin içine gizlenmiş bir Celebi var ancak Celebi sadece özel eventlerle elde edilebilen bir Pokemon’dur ve tüm Shiny Celebi spriteları kilitlidir, sonuç olarak hile kullanmadığınız sürece shiny Celebi’yi görmeniz imkansızdır.

2Kayıp Pokemon: Barunda.
ilk olarak 2018’de Japonya’ya özel olarak çıkan ”Satoshi Tajiri: The Man Who Created Pokemon”, mangasında bahsi geçen 1. Jenerasyona ait ancak sadece taslak aşamasında kalmış talihsiz Pokemonlarımızdan Barunda, yazdıklarına göre, şeklinden de anlayacağımız üzere kendisi bir balon pokemon’uymuş ancak sonrası tasarımı ve ismi değiştirilip oyuna jigglypuff olarak girmiş.

3- Kayıp Pokemonlar: Wolfman & Warwolf.
İlk olarak Gold & Silver‘ın 1997‘de yayınlanan demosunda oyuna eklenip daha sonra çöpe atılan saf Buz türündeki kurt adam pokemonlar, 7. jenerasyonda karşımıza çıkan Lycanroc‘un atası gibi duruyor.

4- Emboar’ın Esin Kaynağı
5. Jenerasyon oyunlarda başlangıç pokemon’u olarak karşımıza çıkan ateş tipi pokemon Tepig‘in son evrimi Emboar aslında klasik Çin romanlarından biri olan ”The Romance of the Three Kingdoms.” kitabında bulunan General Zhang Fei‘den esinlenerek yapılmıştır.

5- Abra, Kadabra ve Alakazam.
Bu pokemon ailesinin Japonca isimlerinin esin kaynağı dünyaca ünlü medyum ve sihirbazlara ait, Edgar Cayce, Uri Geller ve Harry Houdini.
En önemlisi ise, Uri Geller benzerliğini kullandığı için Nintendo‘yu dava eden ünlü bir kaşık bükücüdür.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör