Dün Sony‘nin yeni çıkaracağı Ps5 ve 2021’de gelecek oyunların tanıtımını izlemiş olduk. Büyük bir heyecanla tanıtım videolarını beklerken aklımızdan bir sürü oyun geçiyodu.

Tanıtım genel olarak bir PS klasiği olan yeni Gran Turismo ve spor oyunlarının yanı sıra pamuk helva şeker grafikli çiçekli böcüklü oyunların kapsamında olsa da hayal kırıklığı olsa da gene de Resident Evil 8: Village ve Spider Man: Miles Morales videolarıyla bizi coşturdu.

Yeni bir Silent Hill oyunu beklerken bunu görememek ve bunun yanı sıra yeni bir Grand Theft Auto oyunu videosu gördüğümüzü sanıp da Enhanced bir Gta5 oyunu olduğunu öğrenmek esas hayal kırıklığı olmuştu. Sadece Playstation için olmayacak yepyeni oyunlarından ise Stray oyunu çok dikkatimi çekti. Biraz Detroit: Be Human‘ı anımsatan bu oyunda bir kediyle hurdalaşmış robotların şehrinde oynanacakmış. Bir kedi sever olarak bu oyunu daha şimdiden çok oynamak istiyorum. Çiçekli böcüklü oyunlardan ise Sony‘nin Mario‘su sayılan Sack Boy‘un tanıtımı hoşuma gitti epey.

Sony Entertainment Presents yazısını görünce yeni bir Gow oyunu sanar gibi oldum ancak Horizon Zero Dawn‘ın ikinci oyunu olarak Hobbit’in 2.filmi olan Smaug’un Çorak Toprakları‘ndaki kadın elf komutanına benzeyen Tomb Raider&Final Fantasy konseptli misali fantastik bir oyun videosu gördük.

Açıkçası yeni Playstation 5 tasarımını da beğendiğimi söyleyebilirim ki banal banal tasarımlar yerine daha uzay aracı konseptli olması değişik ve futuristik olmuş. Biraz da Cinema 4d logosuna da benzettim diyebilirim :)) 2 farklı versiyonu olup bir tanesi Blu Ray desteklerken diğeri sadece Dijital olarak oyun download edilerek yani PSN Store‘dan oyun alınarak oynanabilecekmiş. Controllerlar nedense bana biraz voleybol topunu daha doğrusu spor toplarını da hatırlatmadı değil hatta sanki artık bana gına getirmiş kalitesi artmayan PES/FIFA oyunları için bir özel versiyonmuş havası yarattı. Açıkçası konsolun daha şimdiden Slim versiyonunu veya alternatif renklerini merak etmedim değil. Muhakkak Star Wars konseptli bir fosforlu versiyon da yolda olduğunu düşünmekteyim.

825 GB Harddiskiyle beraber 16 GB’lık İşlemcisi olacakmış. Ülkedeki çıkış fiyatı tam kesin değil.

Tanıtımda bir eksiklik hissedip VR hakkında bir yenilik veya destek olarak bir şey göremedim. Bakalım VR destekleyen oyunlar için de bizi nasıl bir deneyim bekliyor?

Tanıtımı bu linkten full olarak izleyebilirsiniz.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör