Oyuncusu Robert Pattinson‘dan ve filmdeki kostümden dolayı sosyal medyada birçok tartışmaya sebebiyet vermiş olan, uzun süredir beklenen yeni reboot Batman‘in teaserı dün yayınlandı. Sürekli aristokrat görünümünde 60’lardan kalma veya aşırı yakışıklı/karizmatik bir Bruce Wayne yerine hafif gotik hafif emomsu olması biraz da David Lynch ve Batman‘i 80’lerde gotikleştiren deli yönetmen Tim Burton‘ın bariz filmlerindeki sayko tipleri andıran bir Bruce Wayne yani Batman görmek gerçekten çok enteresan olacağa benzemekte olup, filmdeki adalet taraflısı Batman’e göre sıra dışı olan dövüş sahnelerinden epey sıkıntılı/kanlı biraz da korkutucu bir film(her zaman hayal ettiğim olarak) olacağa benziyor. Zaten kırmızılı renklerden de 90’lardaki TAS serisindeki havaya da güzel bir gönderme olmuş.

Son senelerdeki leş DC filmleriyle filmografisini iyice batıran Warner Bros; Joker filmiyle tarz değiştirmiş olup bu filmde de bu değişik tarzları sürdüreceğe benzemektedir. Filmin konusu çok az belirtilmesi üzere (bildiğiniz veya duyduğunuz) gibi 2 senelik bir Batman ile film senaryosu başlayacakmış o yüzden de Batman’in hafif bitmemiş gibi duran amatör kostümü bana gayet mantıklı geldi. (Ancak şimdilik arabasının dizaynı hakkında fazla yorum yapamayacağım artık onu filmi izledikten sonra yaparım.) Filmdeki baz düşman her ne kadar Riddler gibi görünse de bana imajından dolayı Scarecrow‘u hatırlattırmadı değil. (Belki oynadıysanız mutlaka fark etmişsinizdir Arkham Asylum oyununda sadece sesi vardı kendisini hiç görmüyorduk bile.) Imdb’den oyuncu listesini kontrol etmem üzere de Falcone, Penguin gibi karakterlerle ve Batman’in catburgları olarak bilinen; lateksli, kar maskeli soyguncu bir Catwoman ablamızı da göreceğimize emin oldum. Belki de dedektif kurgusunda Se7en filmi ruhunda bir polisiye film olarak da Afrika kökenli bir Jim Gordon üzerinden Batman’i değerlendireceğiz, malum söylemek isterim ki Gotham dizisi de böyle kurguyla başlamıştı ancak 1.sezon sonrası dizinin epey cıvıklaşmasından 4.sezonun yarısında bırakmıştım ki sürekli senaryoda ölen karakterlerin geri gelişi ve aynı olayların defalarca tekrarlanmasından dolayı da bu konuda çoğu kişi bana muhakkak katılır.

Dick Gregory‘nin No More Lies kitabına bir gönderme mi acaba? Iron Maiden‘ın da böyle bir şarkısı var

Açıkçası her ne kadar Twilight‘tan dolayı Robert’a pek ısınamasam da bence fazla şişirme olan Ben Affleck‘ten çok daha iyi rol sergileyeceğine garanti veriyorum. Bütün bunların yanı sıra fragmandaki bant sesleriyle, ortalarda çalan müzik çok iyi değil mi ya?

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör