Listemizde hala oynamadıysanız yada tekrar oynamak istediğiniz eski ve efsane oyunları derledik. Spoiler yoktur rahatlıkla okuyabilirsiniz. Listedeki oyunlar her oyuncuya uygun olmayabilir. Listemizde çok bilinen oyunlarda olsa efsane oyunlar olduğu için listemize dahil ettik. Eğer eski ama kaliteli oyunlar oynamak istiyorsanız listemize bakmanızı tavsiye ederim.

Bioshock Serisi

Su altındaki merak uyandırıcı ve gizemli bir dünya. Fps türüne derinlik katmak konusunda destek olan oyunlardan biri. Derin karakterler ve hikayesi ile bazı yerlerde oyuncuyu geren bir yapım. Big Daddy gibi oyun dünyasının bir diğer ikonik karakterlerinden birinin olduğu kaliteli bir yapım.

Metro 2033 Serisi

Rusyanın gizemli ve korkunç tünellerinde yolculuğa çıkın. Ünlü bir romandan oyun serisine uyarlanan efsane bir yapımdır. Artyom Alekseyevich Chyornyj ile metro tünellerinde göreve gidin.Harika bir atmosferi ve kaliteli bir hikayesi ile güzel bir yapım. Farklı sonları ile hikaye tamamlanabilir.Tavsiye ettiğimiz bir diğer oyun ise;

Silent Hill 2

Seriyi tamamen tavsiye edemiyoruz. Çünkü seride ki her oyun uygun olmayabilir. Seriye Silent Hill 2 ile başlamak gayet iyi bir seçim olur. Eğer beğenirseniz Silent Hill Origins, Silent Hill 3 oyunlarını da tavsiye ederiz.(Ancak 3’ü oynamadan evvel sadece Playstation için çıkan Silent Hill 1‘i Youtube’dan izleyin çünkü o oyunu görmeden 3’ün konusunu anlayamazsınız. Youtube’dan izleyin dememizin sebebi de bu oyunun Playstation‘dan başka portu olmayıp, ancak PC’de emülatör vasıtasıyla oynayıp, oyunun kontrollerinin aşırı derece de kasıntı olmasından dolayıdır. Konami firması inatla bu oyuna bir remake versiyon yapmamıştır. Silent Hill 2 ise seride ki en sevilen oyunlardan biridir. Serinin ikonik müzikleri atmosfere dev destek oluyor. Piramit kafa ise serinin ikonik karakterlerinden biridir. Gerek hikayesi,karakterleri,anlatım tekniği ve atmosferi ile korku oyunları sevenlere tavsiye ediyoruz.

Resident Evil 4

Bir korku klasiği. İlk başta Gamecube konsoluna özel olarak piyasaya çıkan daha sonra ise diğer konsollara ve pc platformuna çıkan kusurlu ama kaliteli bir oyun. İspanyol köyünde başlayıp Leon isimli eski bir polis olan yakışıklı bir ajanla Amerikan başkanının kızını kurtarmaya gidiyoruz ve içinde parazit olan tuhaf İspanyol köylüleri ve her şeyin arkasında olan Los Illuminados tarikatına karşı aksiyon dolu, mermilerin yaratıkların havalarda uçuştuğu savaşıyoruz. Alone in the Dark oyunundan esinlenerek yapılmış serinin ilk oyunu o kadar tutmamış olup ikinci oyunun başarısı ile PC dahil neredeyse her konsola bir portu yapılmış olup, N64 gibi bir konsolda kartuş oyunu olarak bile piyasaya çıkarak herkesi dehşete düşüren oyun olmuştur.(Geçen senelerde de hem onun hem de Resident Evil 3′ün remake versiyonları çıkmıştır.) Resident Evil 4‘te de aynı Re2‘deki başarı gösterilip ipod cihazları dahil neredeyse PC dahil her konsola bir portu yapılmıştır. Eğer bu postta Resident Evil serisinin neden diğer oyunları(ilk oyunlar gibi aralarında çok sevdiklerimiz olsa bile) tavsiye edilmedi derseniz: Günümüz şartlarında listedeki diğer oyunlar gibi herkese hitap edeceğini sanmıyoruz çünkü bulmacalı zombi oyunları yeni jenerasyon için fazla karmaşık ve zorlayıcı gelmiştir, ayrıca Re4 sonrası çıkan oyunlar çöp denecek kadar çok başarısız olmuştur. Resident Evil 4 ise günümüz şartlarına göre daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Kontrollerine alışabilirseniz fırsat vermenizi tavsiye ederim.

Undertale

Bir kişinin bile harikalar yapabileceğinin göstergesi. Oyunun çeşitliliği,karakterlerleri,anlatım tekniği ve sanatsal tasarımı ile harika bir oyundur. Sitemizde detaylı incelmesi mevcut. Pixel Art veya Rpg oyun arayanlara tavsiye ederim.

Portal Serisi

Bir diğer Valve (Oyun Firması) klasiği. İkonik replikler, karakterler, bulmacaları ile harika bir oyun serisidir. Glados karakteri en bilinen karakterlerden biridir. Hikaye, zekice diyaloglar ve bulmacalar arıyorsanız tavsiye ederiz.

Half Life Serisi

FPS türüne getirdiği yeniliklerden bahsetmeye gerek var mı? FPS türüne hikaye ve fizik bulmacaları getiren efsane oyunlardan biridir. Half Life Alyx ile tekrar gündem olan bir seri oldu. Gordon Freeman, G-Man, Alyx gibi ikonik karakterlerin olduğu harika bir diğer yapım. Eğer seriyi çok severseniz yan oyunlarına da bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Max Payne Serisi

Noir havasında bir TPS hikayeli bir oyundur. Max Payne adlı polisimizin yaşadıkları anlatılmaktadır.Bazı bölümlerin hikayee ve oynanışa kattığı bölümleri ile hikaye sever oyuncuları tavsiye ederiz.

Batman Arkham Serisi

En sevilen süper kahraman oyunlarından biri. Oyun dünyasına getirdiği dövüşü mekanikleri başka oyunlarda kullanıldı. Örnek olarak sleeping Dogs oyunun da kullanılmıştır. Gotham şehrin de geçen efsane karakterlerden oluşan kaliteli bir yapım. Bir süper kahraman aynı zamanda dedektif ve ikonik karakterlerden biri olan batman ile şehirde gezdiğimiz sevilen bir yapım. Özellikle Arkham Asylum ve Arkham City oyunları popüler oyun sayfalarında 10/10 puana layık görülmüştür

Specs Ops The Line

Klasik shooter oyunlarından kendini farklı gösteren bir oyun. Oyunda gelen askerlere ateş ediyorsunuz ama oyunun hikayesinde bulunan önemli detaylar sayesinde, oyunun farklı yönlerini görüyorsunuz. Savaş oyunu arıyor ama kendisine has farklı yonleri de olsun istiyorsanız tavsiye ederim.

Witcher 3

Çok konuşulan ve efsane olmuş bir oyun. Açık dünyası, karakterleri, detayları çok daha fazlası ile efsane oyundur. Karakterimiz bir Witcher yani cadı ve canavar avcısıdır. İsmi Geralttır. Oyunu eğer beğenirseniz saatlerinizi gömebilirsiniz. Serinin diğer oyunlarını da tavsiye ediyoruz. Kesinlikle hikaye ve kaliteli açık dünya sever oyunculara tavsiyemizdir.

Doom 3

Doom gibi FPS türünün efsanelerinden birini koymadan bitiremedik.Serinin 3.oyunu ise hem günümüzde ki hem de eski oyunlarına göre seriden biraz farklı. Oyunun karanlık ve gizemli atmosferinde mars da bulunan bir askersiniz. Marsa da yaşananlardan sonra hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Dead Space 2

Uzay korkusu olan bu oyun; serinin en iyisi olduğu kanısındayız. Gene Doom havasında olan bu oyunda karakteri sağ omzundan görme perspektifiyle oynayarak uzayın sessiz boşluğunda bir istasyonunda; Isaac Clarke isimli bir hafızasını kaybetmiş bir adamla ürpetici müziklerle dolu bir şekilde necromorph denen mutasyona uğramış yaşayan ölü insanlara yani mutantlara karşı savaşarak oyunda silah ve zırh upgradeler edinerek, karşımıza çıkan cihazları tamir edip veya hackleyerek oyunda ilerleyip hayatta kalmaya çalışıyoruz.

The Elder Scrolls Skyrim

Bu harika diyarda Dragonborn olarak maceralar yaşayın. Efsane RPG oyunlarından biri. Saatlerce oynayabilir istediğiniz şekilde oyunda vakit geçirebilirsiniz. İsterseniz hikayeye devam etmeden savaşçı demirci vb. mesleklerde karakterinizi geliştirebilirsiniz.

İyi Oyunlar 🙂

Batman Listemizi Onaylıyor 😀

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

1 Yorum
En Eski
En Yeni En Çok Oylanan
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör
Mehmed
Mehmed
3 yıl önce

Güzel liste olmuş 🙂