Baby Blues – 2008 | CinEnemA

Amerika’da; genellikle kırsal alanlarda yaşanmış korkunç cinayetleri elbet gazetede veya sosyal medyada okumuşsunuzdur veya da bu konuları ele alan filmleri izlemişsinizdir. Baby Blues vakası genellikle çok çocuklu ailelerde olan bir vaka olup, maddi sıkıntıdan, yalnızlık sendromundan veya uyuşturucu bağımlılığından dolayı deliren anne veya kardeşlerin en büyüğünün yaptığı katliamlar hepimizin kanını dondurmuştur. Genellikle böyle sıkıntıların bir “baba” sıkıntısından dolayı ortaya çıktığını da olayın A’dan Z’sine kadar gidildiği zaman gayet rahat anlaşılır. Aile babası ya ölmüştür, ya ailesini daha çocukları ufacıkken terk etmiştir, ya gerçekten çok kötü bir adamdır ki ailesine sürekli şiddet uygulayıp ailedeki kadınları/kızları sürekli taciz etmektedir ya da iş/güç sebeplerinden dolayı ailesini ihmal etmek durumunda kalmıştır.

Baby Blues diyince aklınıza belki tercüme olarak aklınıza komik şeyler gelebilir(Bebe mavisi veya bebeklerin müzik grubu gibi) ama bunlarla hiç alakası yoktur. Baby Blues; yeni çocuğu olmuş veya çok çocuklu kadınlarda olan bir çeşit hastalıktır ve çok tehlikelidir çünkü annenin bunalıma girip çocuklarına zarar vermesine yönlendirir. Aslında bunun birçok psikolojik sebebi vardır ve genelde çok karmaşıktır ayrıca dış çevreden yani konu komşunun veya uzaktan akrabaların bile bu konuda etkisi olabilmektedir.

Baby Blues‘da aynı şekilde gerçek bir olaydan uyarlama bir hikayedir ve epey acıklıdır. “Evde Tek Başına” filminin dramlı ve korku versiyonu gibi duran bu filmde 3 kardeşli bir aile anlatılır. Ancak filmde pek mutlu son yoktur. Baby Blues‘a benzer bir film olarak Nicole Kidman‘ın oynadığı The Others filminin ana konusu öğrenildiğinde annelerde olan bu korkunç vakanın gene bu filmde rol oynadığı da fark edilmektedir. (Malum o film hakkında burada spoiler vermek istemiyorum ki zaten bir yerde vermiş oldum.)

Baby Blues - Ridge Canipe Image (21139475) - Fanpop

Büyük abi olan Jimmy(Ridge Canipe) duyarlı ve sorumluluk sahibi bir çocuktur ve hem 2 erkek(biri bebek) hem de kız kardeşine çok değer vermektedir. Babaları da ailesine karşı sevgi doludur ancak iş nedeniyle sürekli şehir merkezine gitmek durumunda kalıp ailesini yalnız bırakmak durumunda kalır. Evlerinde ise radyo djlerinin kullandığı yayın yapmak üzere kullandıkları bir radyo ekipmanı vardır. Annelerinin çok sıkıntılı olduğu her halinden bellidir ancak bütün olanlar babanın tekrar iş için şehir merkezine gitmesiyle başlar. Anneleri başta yeni doğmuş ufak bebeğini boğup ardından diğer çocuklarla tarlada koşturup durur. Anne nedense Jimmy hariç bütün diğer bebeleri öldürme peşindedir ve onların tuhaf bir şekilde kendisine yük olduğuna karar vermiş olup bir yerde Jimmy’e de kocası gibi aşık bir konumdadır ancak bu da bir şizofreni belirtisidir.

Film Review: Baby Blues (2008) | HNN

Mürekkep tonunda lacivertli çekim renkleriyle(ee ne de olsa blue değil mi) film devam eder ve Jimmy hariç bütün çocukların şoklar edici katledilmelerinin ardından sinir bozucu klişe sahnelerinden sonra Jimmy’i de öldürmeye karar vermektedir ve yakınlarında oturan kendisine yardım edebilecek olan yaşlı amcaya bir türlü ulaşamaz ve annemiz malesef o amcamızı da pek bir klişe “slasher” katliam sahneleriyle öldürür.

Jimmy en sonunda radyo ekipmanıyla babasına ulaşıp, yaşadıkları evi yakar ve kendisi evden kaçar ama anne içerde kalır. Sonra da nasıl olduysa anne kurtulmuş olup akıl hastanesine kapatılır. Bütün bu olup bitenlere rağmen aile babası karısının eve geri dönmesi ve ona bakmak üzere Jimmy’i ikna etmeye çalışır ki Jimmy’de “Ulan sen manyak mısın psikopat mısın az daha öldürüyordu beni lan gerizekalı bütün gece peşimden koştu kardeşlerimi bıçakladı sen ne diyon lan” demez veya vurmak gibi herhangi bir sert tepki göstermez.. Babasının dediğini kabul etme durumunda kalır ki bu insanın daha bir sinirini bozar. (Spoiler verme gereği duymadan filmin sonunu direkt yazdım yani sonuçta hepiniz bir yerde tahmin etmişsinizdir böyle filmlerin sonlarına alışık olduğunuzdan.)

Baby Blues - Ridge Canipe Image (21139965) - Fanpop

Klişe koşturma sahneleri haricinde konu olarak beğendiğim bir film olmuştur ve zaten Jimmy’nin hiçbir kardeşini kurtarabilecek kapasitede olamaması da realist olmuştur. Yine de o son sahneye kıl olduğumu ve ne kadar mantıksız bulduğumu söylemeden geçememekle beraber son sahnede annenin tekrardan hamile kalıp bu faaliyeti devam edeceğini göstermektedir. Muhteşem bir film değil ancak canınız doğaüstü filmlerden sıkılıp da gerçekçi bir korku film istediyse aileniz olmadan yalnız başınıza izleyebilirsiniz.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör