Öncelikle Spider-Man 3 den sonra çalışmalara başlanan bu oyunun geçtiği süreçlerden biraz bahsedeceğim.

Spider-Man 4 Wii oyununun yeni ortaya çıkarılan bir ön sürümü hem oyunun kendisi hem de dayandığı film için eğlence yapısının çifte bir dezavantajı olmuş. Spider-man 4,2010 da iptal edilene kadar Tobey Maguire nin rol aldığı film serisine devam edecekken hemen ardından Amazing Spider-Man Reboot serisinin duyurusu geldi ve o zamandan beri projeden çok az şey gördük.

Geliştirici Eurocom da yapılan çalışmalarda yer alan Spider-man 4 ün video oyunu uyarlaması sessizce öldü ve unutuldu. Daha sonra video oyun geçmişi sitesi Gaming Alexandria oyunun yerleşik sabit sürücüsünde hala oynanılabilir bir sürümü bulunan bir Nintendo Wii geliştirme kiti eline aldı. Artık oyunun ROM bir kopyasını indirebilir ve bir emülatör de oynayabilirsiniz. Site en son sürümü yerine Dolphin 5.0-8582 sürümünü kullanmanızı önerir. Spider-Man 4 is başında nasıl göründüğünü görmek isterseniz bu youtube oyununu Hard4Gamesten izleyebilirsiniz.

Test Odası

Test odası Ağ ile sallanma (Wii kontrolleri ile doğru noktalarda tuşlara basarak ağ ile sallanma yapılıyordu)

Dövüş Sırasında bir Görüntü

Şehirden Bir Kare

Kostümde değişiklik olacakmış. Görüntülerden bakarak anlayabilirsiniz. Siyah ve kırmızı renklerde yeni bir kostüm bizi bekliyordu.

Spider-Man 4’ün bu versiyonu eksik ve cilasız, ancak yine de oyunun nasıl çalışacağına dair size iyi bir fikir verecek kadar yeterli. İki prototip aşaması, Spider-Man’in ilerlemek için çevredeki belirli işaretli nesnelerden sıçrayabildiği, koşabildiği ve sallanabildiği çoğunlukla doğrusal seviyeli bir tasarım sergiliyor. Ara sıra beyzbol şapkası ve gaz maskesi takan bir grup özdeş serseri ile durup savaşmak zorunda kalır. Spider-Man oyunlarının mevcut altın standardı olan Spider-Man PS4 ile karşılaştırıldığında, gerçekten sert görünüyor. Ancak, oyun geliştiricilerin kontrolü dışındaki nedenlerle iptal edildiğinde yapılacak çok iş vardı. Oyunun menüsünün ve ortamlarının unsurları, The Vulture’ın hikayenin ana kötü karakteri olacağını doğruluyor gibi görünüyor, ancak ne yazık ki bize onun için herhangi bir potansiyel kostüm tasarımına bakmıyor. The Vulture, yıllar sonra Spider-Man: Homecoming’de nihayet sinematik çıkışını yapacaktı.

Oyunu oynamak isterseniz Link: https://archive.org/details/spider-man-4-wii-unreleased

Spider-Man 4 filmi iptal edilmeseydi filmi ve oyunu acaba nasıl olurdu? fikirleniz varsa yorumlara yazın İyi Oyunlar 🙂

1999 doğumluyum. Üniversitede Grafik Tasarım okuyorum. Resim yapmayı,sevdiğim bir konuda saatlerce araştırma yapmayı,kitap okumayı,retro oyunları ve resimleri severim. 7 Yıldır Figür koleksiyonu yaptım. 1 Eylül 2019`dan beri Game Man sitesinde yazarlık yapıyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör