Justice League (Adalet Birliği) filmi bir çok kötü süreçten geçmesine rağmen, sonunda farklı bir şekilde geldi. Baştan söyleyebilirim bu film kesinlikle daha iyi olmuş. Birden fazla eksiye ve artıya sahip olsa da kaliteli bir yapım izledik. Bir çok detaylı sahne vardı. Çizgi romanlar üzerinden bir çok sahne izledik. Bu sahneleri inceleyeceğiz.

Filmin süresi ilk filme göre çok daha uzun, daha fazla sahneler ile birlikte izleme fırsatı bulduk. Filmde +18 savaş ve diyalog sahneleri mevcut. Çok fazla olmasa da bazı sahnelerde argo ve kanlı sahneler var.

Filmin artıları: Daha oturaklı derin bir hikaye, Karakterler daha derin detaylı, kötü adamımızın neden dünyaya geldiğini açıklıyor, Çizgi roman sahneleri, anlamsız espriler çıkartılmış, bazı anlamsız sahneler çıkartılmış

Filmin eksileri: Slow motion sahneler fazla, bazı ekstra sahneler sıkıcı uzun gelebilir, Müziklerin fazla kullanılması, Sahneler ve tempo tam olarak düzenli değil.

Hikayemiz Batman V Superman sonrası Superman öldükten sonra neler yaşandığını anlatıyor. Superman ölümünden sonra pişman yada yasta olan karakterleri ve dünyayı görüyoruz. Lois Lane Superman / Clark Kent öldükten sonra yasta olduğu sahneler ile filme biraz destek oluyor. Batman verdiği sözü tutmaya çalışıyor. Bu sırada Batman ekibi toplamaya çalışıyor.

Bence batman ekibi iyi topladı. Normalde öyle bir karakter değildir. Kendi havasında olan tam uyum sağlayamayan biridir.

Wonder Woman ise okul gezisi sırasında rehin alınan kişileri kurtardığı sahneyi görüyoruz. Daha sonra devamında diğer karakterler tanıtılıyor.

Cyborg karakterini görüyoruz. Sporcu bir karakter aynı zamanda okulda ki öğrencilere yardım eden bir karakter görüyoruz. Karakteri daha detaylı, hikayeye katkısı olduğunu görüyoruz.

Arthur Curry /Aquaman ise uzakta ve soğukta kalan bir köyde ki kişilere yardım ediyor. Karakter daha iyi anlatılıyor. Flash ve cyborg gibi aşırı yan karakterdi. Artık ana ekipte olduğu, artık daha çok hissedildiğini düşünüyorum.

Aquaman ile konuştuğu sırada Bruce Wayne

Atlantis hakkında sahneler görüyoruz. Flash ise babası hapiste ve iş sahibi olmaya çalışıyor. Güçlerini öğrenme çabasında olduğunu görüyoruz. Batman ise Flash ve Aquaman karakterlerini ekibe katmaya çalışıyor. Wonder Woman ise Cyborg ile konuşup onu da ekibe katmaya çalışıyor. Zamanla ve karakterlere uygun bir şekilde ikna olduktan sonra ekip olma süreçlerini izliyoruz. Diğer tarafta ise hikayemizin ana kısmını görüyoruz. Mother box denilen 3 enerji kutusunun hikayesini izliyoruz. Bu kutuların amacı ise birleşip, bir gezegenin yapısını değiştirip ele geçirmek. Uzun zaman önce tanrılar ve diğer tüm ırklar birlik olup dünya için savaşmışlar. Bu savaşta Green Lantern (Yeşil Fener) birliğinden bir karakteri görüyoruz.

Uxas (Henüz Darkseid olmadığı zamanlarda ki ismi)
Mother Box

Darkseid o zaman ki hali ile Uxas bu savaşta aldığı darbe sonucu askerleri de dahil olmak üzere yeniliyor. 3 farklı mother box dünya da kalıyor. Kazandıktan sonra bu 3 ana kutu her bir ırka teslim edildiğine şahit oluyoruz.

James Gordon bir kez daha görüyoruz.

Superman dirildikten sonra ekip ile savaşıyor. Bu sahne filmde ki önemli sahnelerden biridir.

Stephenwolf

Stephenwolf tasarımını beğendim. Annem çağırıyor gibi sözler söylemiyordu. Karakterin neden dünyaya geldiği öğreniyoruz.

Superman siyah kostümü giyiyor. Siyah kostüm aslında hızla iyileşmesine yardımcı olması için giyiyor. Görsel olarak ayrı bir havalı olduğunu düşünüyorum.

Desaad
Darkseid olduktan sonra

Filmin sonlarında Stephenwolf öldükten sonra Darkseid ve yanında bulunan diğer karakterleri görüyoruz.

Bir diğer sahne de ise injustice hikayesini görsel olarak görüyoruz. İlerleyen sahnelerde ınjustice hikayesine benzer, farklı bir şekilde olayların yaşandığını görüyoruz. Deathstroke, Joker, Batman, Mera, Flash, Cyborg karakterlerini birlikte görüyoruz. İlginç bir ekip olduğunu düşünüyorum. Birbirleri ile uyumsuz karakterler bir araya gelmiş. Dünya çok değişmiş. Kıyamet sonrasını bir dünya görüyoruz. Lois Lane anahtar!! bu yorumun bir kez daha doğru olduğunu görüyoruz. Atmosferi beğendim. Bence Flash bu sahnede garip gözüküyordu.

Flash
Deathstroke
Joker
Cyborg
Mera
Batman

Joker ile Batman arasında geçen geçmiş hakkında konuştukları sahne iyiydi. Hayranlara özel yapılan sahnelerden biriydi.

Joker tasarımını çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Özellikle dudak kısmında ki makyajını beğenmedim.

Son sahne de Martian Manhunter karakterini az da olsa tanıyoruz. Bruce Wayne ile konuştuğu için ekip ile bir bağlantısı oldu. Marslı bir uzaylı olan karakterimiz şekil değiştirme özelliği olduğunu film içerisinde görmüştük. Aslında daha fazla gücü var ama ilerleyen filmlerde bunu göreceğiz. Tasarımını beğendim.

Martian Manhunter

Son yorumlar ise bu film, evren için gelecek oluşturduğunu görüyoruz. Fanları memnun ettiler diye umuyoruz. Henüz canon yani evren için ana bir film olarak kabul edilmemiş. DCEU için iyi bir adım oldu. Beğendiğimi söyleyebilirim. Puanım 10/7.5

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör