City of Heroes veya Dc Universe Online oyunlarını oynar mıydınız? Pixar’ın muhteşem The Incredibles animasyonunu izlemiş miydiniz? Kick Ass ve Hit Girl’ün maceralarını okuyup izlediniz mi? Peki Invincible’ı daha hiç okumadınız mı?

vlcsnap-2021-06-14-17h18m17s687

Hepsi evet ise o zaman Amazon Prime‘ın bu yeni çizgifilm serisi tam size göre… Süper kahramanların geçtiği bir evrendeki Dünya’da Justice League türevi profesyonel kahramanlar olsun, çömezler ve gücünü yeni keşfedenler olsun, binbir türlü süper kötü yani villain olsun her türlü fantastik güç ve renk cümbüşü kostümlerle dolaşan süpersonikler vardır. O Dünya’nın Thor’u, Herkül’ü, Batman’i, Flash’ı, Aquaman’i (yani bunlara göndermeli olan tiplemelerin) dahilinde Jonah Jameson misali bir süpermen olan Omni Man yer almaktadır. Her şey sanki bir süper kahraman evreni için sıradan gitmektedir.. Taa ki Omni Man gerçek yüzünü gösterip de oğlu olan Mark’ın da güçlerine kavuşmasına kadar…

Invincible – Tanıtım | 22dakika.org

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır ve Mark güçlerini kazanıp süper kahramanlığı öğrenmeye çalışmasıyla beraber, emektar bir kahramanın yöneticiliğinde olan bir derin devlet kuruluşunun ve cehennemden çıkma dedektif kılığında bir şeytanın Omni Man’i araştırırken, yeni bir kahraman takımı uyum içinde olmayı öğrenmeye çalışırlar. Eh tabii Mark’ın aynı Spider Man yani Peter Park’ınkine benzeri ilişki sorunları da olur, kız arkadaşıyla olan randevularına geç kalan kahramanımız bol bol trip yer afro sevgilisinden.

vlcsnap-2021-06-14-17h16m41s948

Her ne kadar klişe bir süper kahraman hikayesi gibi görünse de her bölüm sonu olan plot twistlerde gösterilen vahşetler bizim bölümden bölüme sürükler. Omni Man‘in amacını da ufaktan tahmin ederiz ki Süpermen’in öz hikayesinden çok daha farklı olmadığını da anlarız.

Amazon dizisi Invincible 2. ve 3. sezon onayını aldı - Haberler - Box  Office Türkiye

Gururlu ve cesur süper kahramanımız Mark’ın kostümü biraz dalgıç kıyafetli gibidir hatta South Park’taki Seaman’e de benzetmişliğim olmuştur. (Onunla da Seamen diye dalga geçerlerdi, seamen döl demektir.) Kostümünü biraz dandik bulmamla beraber kostümü sarı mavi renkli yapmalarının sebebini bariz vahşet sahnelerinde üzerine kan sıçradığında kırmızının net şekilde belli olmasını göstermekten dolayı olduğunu introdaki Invincible yazısının üzerine kan sıçramasıyla anlamış oldum.

vlcsnap-2021-06-14-17h17m24s128

8 bölümlük süren ilk sezonun sonunda kahramanlarımızın başarısızlıklarından ve yetersizliklerinden dolayı yüzlerce olayın açık kalmasıyla beraber, yeni sezonda bir sürü materyal yani konu olacağını görmüş oluruz ki bu yazıda spoilerlar artık gelmektedir…

vlcsnap-2021-06-14-17h19m23s305

Yeni sezonda en çok Mark’ın gittiği başka gezegendeki parazitin Dünya’ya gelmesi ve o parazitlerin astronotlarla gittikleri o gezegende felakete yol açmalarının sonucuyla olacakları merak etmekteyim. Bunun yanı sıra Mark’ın kız arkadaşına da az kıl olmadı değildi madem biliyorsun adamın gerçekte kim olduğunu o zaman ne daha trip atıyosun bir de işine geldiği vakit elemana geri dönüyosun valla billa Mark’ın orada hafiften siktiri çekip de zaten kendisine baştan kesik gururlu Atom Eve ablamızla flörtleşmesi gerekirdi ki ilerki zamanlarda sanırım böyle bir durum da olacak gibi gözüküyor. (Dediğim gibi çizgiromanı okumadım ama görmüş olduğum çizgiromanın kapaklarının görselleri ve karakterlerin duygusallığı gayet bunu belli ediyor.)

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör