Geçtiğimiz yakın zamanda Steam de ücretsiz olarak dağıtılan, Little Nightmares oyunu hakkında spolier dolu bir yazı olacaktır. Rahatsız edici kısımlar mevcut. Spolier olduğu kısımda uyaracağım.

Öncelikle sinematik sahneden sonra bir bavulun içinde, six isimli yönlendirdiğimiz karakter ile uyanıyoruz. Maceramız burada başlıyor. Gotik ve gerilim dolu bu macerada, platform ve mini bulmacaları çözerek ilerliyoruz. Tuhaf tasarımlar mevcut olduğu bir oyundur. Ortalama 2 ile 4 saat civarı süren bir oyundur.

Spolier bundan sonra başlıyor. Eğer spolier yemek istemiyorsanız bundan sonrası okumanızı tavsiye etmiyorum.

Oyunda six gibi birden fazla çocuğun olduğu bir mekanda oynuyoruz. Oyunun başında sinematik sahne de gördüğümüz karakter aslında six isimli karakterimizin annesidir. Oyunda ki amacımız ise hayatta kalarak bulunduğumuz yerden kaçmaya çalışmaktır.

Oyunda çocuklara bakan uzun kollu kör bir karakterden kaçmaya çalışıyoruz. Sonrasında ise yemek şeflerinden ve gemi ile gelen müşterilerden kaçmaya çalışarak oyuna devam ediyoruz.

Aşçıların gerçek yüzünün böyle olmadığını yüzünün kaşıdıkları sırada anlıyoruz. Aşçıların olduğu kısımda gördüğümüz etlerin bir kısmı aslında çocukların etleridir. Gelen müşterilere servis edilmektedir. Six karakterimizin annesi ise bu müşterileri besleyip, sonrasında enerjilerini emmek için gemiye davet ediyordur. Oyun boyunca gördüğümüz karakterler ise bu duruma hizmet etmektedir. Oyunun sonunda ise annemiz ile yüzleşiyoruz. Annemizin güçleri ile gelen müşterilerin enerjisini emiyoruz. Sonunda ise gemiden çıkmayı başarıyoruz.

Oyun gayet başarılı yapılmıştır. Puanım ise 10 üzerinden 7 puan veriyorum. Türü seven rahatsız olmayan oyunculara tavsiye edebilirim.

Batman Onaylıyor

1999 doğumluyum. Üniversitede Grafik Tasarım okuyorum. Resim yapmayı,sevdiğim bir konuda saatlerce araştırma yapmayı,kitap okumayı,retro oyunları ve resimleri severim. 7 Yıldır Figür koleksiyonu yaptım. 1 Eylül 2019`dan beri Game Man sitesinde yazarlık yapıyorum.
4 1 oyla
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör