Öncelikle bilmeyenler için not; bu, tavsiye edeceğim şahane oyunları oynamak için ne gameboy’um ne de oyunum var diye üzülüyorsanız endişelenmeyin, akıllı telefonunuza playstore üzerinden indirebileceğiniz Gameboy emulator ile dilediğiniz şekilde oynayıp deneyim edebilirsiniz.

Yu-Gi-Oh!: Dungeon Dice Monsters: Yu-gi-oh! animesinin ilk sezonunun 46. bölümünde oynanan zindan zar canavarlarından esinlenilerek yapılmış bir oyun. Klasik yu-gi-oh! hayranları tarafından çok sevilmemiş olsa da, gerek konsepti gerekse oynanışıyla masa oyunu, frp ve yu-gi-oh! severlerin çok hoşlarına giderek oynayacakları oldukça sağlam bir oyun. Mantığı ise çok basit; elinde bulunan canavarları özelliklerine göre zarlara atayarak, atılan zarlara göre kareler açıp ilerleyerek rakibinin canına saldırdığın bir yapıya sahip olup elindeki canavarın özellikleri ne kadar yüksekse kare açma yüzdesinin de o kadar azaldığı bir sisteme sahip oldukça keyifli bir oyun.

Pokemon Mystery Dungeon Red Rescue Team: Eğer Pokemon sevipte bu seriden haberiniz yoksa çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Pokemon Mystery Dungeon, pokemon karakterleriyle başka pokemonlardan görevler alıp zindan zindan dolaştığımız oldukça keyifli bir oyun, gerek hikayesi gerekse de grafikleri ve yaşatığı duygularla oynarken keşke daha uzun sürse demişliğim olan bir oyun. Oynanış olarak klasik pokemon oyunlarından tek eksiği ise izometrik bir yapıya sahip olması diyebilirim, eksiğim veya yanlışım varsa yorumlarda belirtebilirsiniz efendim.

The Legend of Zelda: A Link to the Past: Bu oyunu anlatmak için fazla söze hiç gerek yok, sadece rom’u indirip kendinizi oyunun ve hikayenin akışına bırakmanız yeterli olacaktır zaten gerisi gelir 😀 Günümüzde bu oyunları fiziksel ve orijinal olarak bulmak bir hayli zor olduğu için yazının geri kalanında da rom olarak bahsedebilirim efendim, hala deneyim etmediyseniz ve seriden haberiniz yoksa önceliğiniz arasında olmasını şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıca, eğer kasetli haline sahipseniz, yanında gelen Four Swords multiplayer özelliği ile de ekstra kartuşa ihtiyacınız olmadan arkadaşlarınız ile birlikte de oynayabilirsiniz.. (bkz: 2000’ler başında bunu ev ortamında yapabilmek büyük bir lükstü.)

Final Fantasy I & II: Dawn of Souls: Final fantasy 1 ve 2 oyunlarının iyileştirilmiş en iyi sürümlerinin gameboy advance’e özel portları diyebilirim. Sıra tabanlı JRPG seviyorsanız adeta bulunmaz bir nimet, evde, yolda, tuvalette, yatakta bu tarz oyunları oynayabilmek gerçekten oldukça keyifli, lakin sabırsız bir kişiliğe sahipseniz oyun sizi bir miktar sıkabilir, hali hazırda oldukça uzun yapısıyla dikkat çeken bir seridir kendisi.

Baldur’s Gate: Dark Alliance GBA: Hack & slash türünü seviyorsanız bu oyunu deneyim etmenizi şiddetle tavsiye ederim, özellikle gameboy advance gibi minik bir cihazda bu kadar büyük potansiyelli bir oyunu oynamak oldukça büyük bir keyif olacaktır.

Boktai: The Sun Is in Your Hand: Hideo Kojima‘nın ne denkli yenilikçi ve büyük bir deha olduğunun en büyük ispatlarından birisi de bu oyundur. Gönül isterdi ki bu oyunu direkt olarak kartuş ile oynamak, fakat ekonomi ve kartuşun nadirliğinden bu oyuna erişmek yalnızca romlar ile mümkün olabiliyor. Oyundaki karakterimizin elinde bulunan silah güneş enerjisiyle çalışmakta ve bu özellikle gerçektende gameboy kartuşunda bulunan bir güneş sensorü sayesinde gerçekleşiyor, tabii tek çare kartuşla güneşe çıkmakta değil, eğer oyunu gece oynuyorsanız da silah kendi kendine şarj olabiliyor fakat tahmin edersiniz ki işin içine güneş girince bu işlem ekstra hızlı oluyor. Bu özelliklerinin yanı sıra grafikleri ve hikayesiyle ekstra başarılı bir oyun serisi.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör