Tantrumania’nın web sitesi Game Man de yayınlanmasını istediği yazıları vakit ayırabileceğim dönemde uzmanlık alanımla ilgili olmayan ve kısıtlı bütçe ile tamamlamam geren bi iş dizisi nedeniyle ancak şimdi ele alabiliyorum.

Bu kadar gecikmemi umarım anlayışla karşılar.

Uzun süren meslek hayatıma ve yaşadığım gerek mutlu, gerekse olumsuz durumlara rağmen yaptığım işi hep sevdim. Uzun çalışma saatlerimi, bu saatlerin hafta tatili ve resmi tatillere yayılan uzantıları çevrem tarafımdan tuhaf karşılandı.

Beyaz yakalılar fazla mesai yapıyor, öğün atlıyor, 7 saatten az uyuyor

Beyaz yakalı – yani ofis çalışanı olarak tanımlanan bu mesleğin beyaz yakalı organizasyonun mavi yakalı yani atölyelerde çalışan ağır işlerde görevli personel olarak görülmesi gerekir.

Mesleğimin asker – polis gibi tatillerinde bile göreve hazır olma gereksinimi ister istemez özel yaşamıma ayırmam gereken zamanı kısıtladı.

Sorunu çözdüğümüzde gerek ben gerekse yakın çalışma arkadaşlarım işin yoluna girdiğine sevinirken kendi zamanımızı ve de özellikle ailemize ayırmamız zamanı harcamanın duygusal burukluğunu yaşadık.

Anglosakson dillerinde bir sözcük vardır: “Veteran” Türkçedeki karşılığı “Gazi” olarak geçse de bu dillerde hem askeri alandaki savaşta uzun süre savaşan, yaralanan, bedensel olarak engelli hale gelenler için kullanılageldiği gibi hem de yine çok uzun süre kendi mesleğinde çalışıp, bu mesleğin sıkıntıları ile birlikte yaşayıp, bazen başarılı olup bazen de kayıplara uğramış – ancak hala bu alanda ilerlemiş yaşına rağmen hiçbir engelin durduramayacağı şekilde çalışmasına devam eden kişiler için kullanılır.

Panik atak kontrolü için 10 altın kural - Memorial

Bilgi teknolojisinde göreviniz ne olursa olsun yürümeyen bir konu varsa paydos saatinde gönül rahatlığı içerisinde ayrılamazsınız. Bankada ATM lerden para çekilemediği, ertesi gün vezne işlerinin yapılamadığını düşünün. Bu sizi korkunç bir baskıya alır.

Kariyer yaşamınızın böyle yürüdüğünü düşünerek askeri görevlerin yaşamsal sonuçlarına benzeyen durumların kariyerinizi olumsuz etkileyeceği kaçınılmazdır.

Bilgi Teknolojisi topluluğu sadece beyaz yakalı görevlerden oluşmaz.

easy gravestone to draw - Clip Art Library

Devamlılığı olan bir görevde çok uzun süre çalıştığınızda bir gün teknolojinin yaptığınız işi gereksiz kıldığını, işvereninizin “artık size verebileceğimiz bir iş kalmadı” bildirimi ile “şehit” bile olabilirsiniz

Yatırımcı olarak kârlı bir bir alana yatırım yaptığınızda  bir yıla varmadan yeni bir teknolojik ürünle yaptığınız işin yeni teknolojiye yatırım yapmış bir firma tarafından çok daha ucuza maledilerek sizi rekabet dışına ittiğini de görebilirsiniz.

İşte bu ve sayılabilecek sonsuz sayıda nedenle işiniz çok zordur.

Zombie Temp Worker - YouTube

Buna rağmen hala işbaşında iseniz siz “Veteran” veya “Gazi” ünvanını hak etmişsinizdir.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör