Öncelikle, hafta sonu sinemaya gitme gibi bir planınız varsa bu filmden uzak durun.

Aslında gerçekten incelemeye bile değmeyecek bir yapım olsa da, iyi malzemeyle nasıl kötü yemek yaptıkları konusunda bir kaç kelime etmek istiyorum dostlar…

Geçtiğimiz aylarda, filmin trailer’ı ilk çıktığında heyecanla bir duyuru yazısı yazmıştım, ilk filmin üstüne çıkan devam filminin tutmaması üzerine; belki bu sefer ellerindeki konuyu daha iyi kullanabilirler diye hayaller kurup merakla beklemiştik… Fakat senaristler konuyla cidden alakaları olmadığını, fanlara ve seriyi tutkuyla takip edenlere hakaret niteliğinde kanıtlamış oldular.

Cidden, kara para aklamak için falan yapılmış sanırım.

İlki fena olmasa da 2. çıkan başarısız filmden sonra G.I. Joe ve Kobra rekabetini anlatmaya yönelik Snake Eyes‘i çekmek kimin fikriydi bilmiyorum ama üzülerek söylemek zorundayım, maalesef bu üçüncü G.I. Joe’yu da çöp yapmayı başarmışlar. Başı sonu belli konusu çabucak tahmin edilebilen oldukça sıkıcı bir filmi seyirci neden izlesin ki… Benim Snake Eyes için beklentim oldukça yüksekti, hatalarından ders aldıklarını düşünüğüm iyi kotarılmış eli yüzü düzgün bir film bekliyordum ama hayal kırıklığına uğradım. Gerçekten çok yazık.

Öncelikle ilk iki filmi tamamen silip çöpe atmışlar, ne Snake Eyes’ın origini kalmış ne bir şey. Film tam anlamıyla dandik bir yakuza vs ninja klanı hikayesi anlatıyor, ki zaten oyuncu seçimleri de oldukça başarısız geldi bana.

Henry Golding faces the 'Three Challenges of the Warrior' in new Snake  Eyes: G.I. Joe Origins trailer



Özetle: Küçükken babası öldürülen Snake Eyes, (hayır, bir ustanın elinde ninja eğitimi alarak değil) sokaklarda serseri bir şekilde dövüşerek büyüyor; ben bu noktada WTF olarak konudan bir koptum gittim zaten…
Daha sonra bir yakuza gelip ona iş teklif ediyor o da kabul edip laps diye çalışmaya başlıyor, ardından kirli emelleri olan yakuza, zengin bir aile’nin klan varisi olan Storm Shadow’u öldürmeye kalkınca, Snake Eyes acıyıp onu kurtarıyor. Hiç sorgulamadan ona evini ve klanını açan Storm Shadow, onu ailesine dahil etmek için bir takım sınavlara tabii tutmak istiyor, ve tabii her bu tarz filmde olduğu gibi klan’da ana karakterimize gıcık gidip onu istemeyen bir kişi çıkıyor ve ufaktan Snake’i takip edip ondan kıllanmaya başlıyor ve haklı çıkıyor. Meğerse Snake hala yakuza için çalışıyormuş ve klana sızabilmek için numara yapıp Storm Shadow’un hayatını kurtarmış gibi yapmışlar.

Novo trailer de "G.I. Joe Origens: Snake Eyes" destaca Storm Shadow

Yakuza’nun asıl amacı: Arashikage klanı’nın kutsal sayıp gözü gibi koruduğu güneş taşını ve özel gücünü ele geçirmekmiş. Snake taşı ele geçirip yakuza’ya veriyor, yakuza’da ödül olarak babasını öldüren kişiyi ona teslim ediyor. Tam babasının katilini öldürmek üzereyken, aslında o kişinin kobra ve dolaylı yoldan da olsa yakuza için çalıştığını öğreniyor ve onu öldürmekten vazgeçip; aaa ben vazgeçtim şimdi de klanın tarafına geçtim diyerek taşı geri almaya çalışıyor… Yazarken bir kez daha baydım… Ne hallere soktular şu güzelim karakteri be.

Daha sonra yerli yersiz aksiyon sahneleri ardından klanla birleşip yakuzayı alt ediyorlar ve taşı geri alıyorlar, ne hikmetse karakterimize; Aaa sen bizim ağzımıza sıçtın ama senin kafanı kesmicez biz merhametli bir ninja klanıyız o yüzden seni klana alamıcaz kusura bakma ama sen de bizim evladımız gibisin merak etme diyerek geri çeviriyorlar…
Fakat klanı kurtarırken taşı kullandığı için Storm Shadow‘u varislikten men edip klandan atıyorlar, bunun üzerine bir ergen gibi sinirlenen Storm Shadow uçağına binip Cobra’ya katılmaya karar veriyor… Yani devamı da gelecek şekilde açık uçlu bırakmışlar bu kakayı… Hiç utanmaları da yok.

Ha bu arada, orijinalinde: ustası öldürüldüğü için sessizlik yemini eden Snake Eyes’tan eser yok tabii ki 😀 konuyu komple çöpe atmışlar zaten, belki bir umut yaptığı şerefsizlik ve hatalar sonucu filmin sonunda sessizlik yemini eder diye düşünmüştüm ama yeminin Y‘si yok filmde maalesef.

Aah ah, ne desem boş.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör