Öncelikle söylemem gerekir ki MCU’nun bu örümceğine hiç ısınamamış olmamla beraber ilk film olan Homecoming’i izlediğimde o kadar Avengers binası Iron Man falan görmeme rağmen başka bir filme mi girdim yanlışlıkla demişliğim bile olmuştur. Biliyorsunuz sonuçta bu MCU evreninde ilk ortaya Civil War‘da tuhaf bir CGI görüntüsüyle çıkan(fragmanda Ps2’nin ilk oyunlarının grafikleri gibiydi modelleme) Spider Man bariz çoğu kişi tarafından Iron Man JR. olarak benimsenilmiş hatta benim gibi hiç Spider Man filmi izlemiyomuş gibi hissedenler de olmuştur yine de çoğunluk tarafından olumlu değerlendirilmiştir.

Hiç bu seriyle ilgilenmediğim halde gene hiçbir şekilde spoiler yemeden bu filmi izlememi aynı tek jetonla bir arcade oyunu bitirmiş gibi hissediyorum kendimi. Hani böyle “Bütün Spider Man aktörleri bir araya geliyomuş falan abi” diyeni acımadan sosyal medyada engelleyebilirdim.

Zamanında sitemizde haber olarak da yazdığımız bu yeni filmin “Yıldızlar Geçidi mi olacak acaba?” diye ortalıklarda söylenti olarak geçen proje için cevabın bir nevi evet olduğunu izlerken öğrenmiş oldum.

Çizgiromanındaki Iron Armored zırhını Infinity War‘da edinen Spidey, serisinin ikinci filminde yeni Iron Man olmak isteyen Mysterio ile kapışmıştır ve Mysterio’nun farklı evrenden geldiği ortaya çıkıp da her nedense 19999 diye geçen MCU evrenine Earth 616 denmiştir. Bilirsiniz ki Earth 616 klasik çizgiroman yani baz evrendir.

Oyunculara genel olarak hiç ısınamadığım bu evrende nedense açık tenli/sarışın/kızıl/kumral olması gereken bütün karakterlerin Afrikalı, Kolombiyalı, Tayvanlı oyuncular tarafından canlandırılması özellikle Hob Goblin olarak bildiğimiz Ned’in Peter’ın tombul kankası olmasını hiç kabullenememiştim. Zaten May abl.. aman pardon yengesi dahil herkesin zırt pırt gerçek kimliğini öğrendiği bu evrende Spider Man ruhunun tamamen bozulduğunu da düşünmüşümdür ki çizgiromanda olan Civil War‘da Peter bütün dünyaya kimliğini açıklayınca işin bütün esprisi kaçmıştır. Malum May yenge bu filmdeki o evrende de ölünce Peter onu diriltmek için Mephisto ile anlaşıp Peter’ın Mary Jane ile olan aşkları ellerinden alınır ve yaşananları hatırlamazlar ayrıca herkes Peter’ın gerçek kimliğini unutur.

Mysterio’nun ölmeden evvel yaptığı puştlukla Peter’ın gerçek kimliği bütün dünyaya keltoş bir Jameson(filmde herhalde çizgiromandan en sadık adaptasyon olan bu elemandı her ne kadar sevmesem de) tarafından açıklanınca New York halkının tepkisiyle aynı yıllar önce yaptığım espri olan “Spider Man Peter Parker‘mış hadi gidip ebesini belleyek!” aklıma gelmişti ve zaten kaçış kısımlarından sonra herkes tarafından kim olduğu, sanki kopya çekip yakalanmış öğrenci kıvamında bilinerek okula giden Peter’ın ve 2 kankası olan Ned ile MJ’nin hayatları karabasan olurken bu evrende nedense Kolombiyalı esrar kaçakçısı gibi bir tipte olan Flash saçını sarıya boyatarak daha bir Earth 616 kıvamında olur. Klasik evrendeki Peter’ın ilk aşkı olan ama bu evrende Gwen tiplemesindeki Betty Brant‘in de klasik mesleği olan medya işine girdiğini görürüz.



Netflix Daredevil‘ını, sonra da 2002 Spider Man evreninin düşmanlarından Dr.Ock ile başlayarak biraz yaşlanmış William Dafoe ile gene emeyzing evrenindeki biraz yaşlanmış Elektro gibi düşmanların oyuncularının hep bir araya gelmeleriyle beraber bunların gelmelerinin bütün sebebinin Spider’ın gerçek kimliğini bildiklerinden dolayı olduğu ortaya çıkar ve bütün bunların sebebinin de MCU Peter’ın sanki yemek siparişinde o olsun aa dur bu da olsun şu da olsun diye Dr.Strange’in büyüsünün içine ettiğinden dolayı olduğu ortaya çıkar..

Sonuçta filmi izlemiş olanlar için bir yazı olduğundan artık şöyle oldu böyle oldu demeye o kadar gerek duymadığım gibi şimdi saçma bir şey var.. Madem Peter’ın Spider Man olduğunu bilenlerin hepsi bu evrene geldi.. E nerede Kirsty Dunst‘lı MJ? Nerede 2.filmde Doctor Ock. ile kapışırken tramvayda Peter’ın yüzünü gören onca insan? Strange bunları aynı hücreye atamayacağından mı unutturmaya getirdiler ama yemezler yani 😀

Yapım ekibine illallah dedirttiğinden hatta yönetmeniyle yumruk yumruğa kavga ettikleri iddiası bile olan, ancak en çok Peter’a tip olarak yakıştırdığım Andrew Garfield’ı başta deep fake tekniğiyle yaptıklarını düşünmüştüm. Hele ki 2 Spider Man’in birbirine bel kütürtme yapma olayında “şaplaklı” homoseksüel Spider Man kostümlü video aklıma gelmişti ki onun çok fena remixini de burada paylaşmaktan çekinmeyeceğim :))

Yav bir aptal soru daha sormak istiyorum. Tamam May Yenge öldü ve Ben amcanın klasik repliğini söyledi de bu repliği normalde Ben Amca‘nın söylemesi gerekmiyor muydu? Yav peki Ben amca nerede? Niye hiç ismi geçmedi ve niye Ben amca benim yüzümden öldü ühühühü ben katilini yakalamadım gibisinden bir diyalog hiç geçmedi bu evrende böyle bir “Ben senin amcanım Peter baba yarısıyım” diyen bir amca çıkmadı mı?

Aynı Earth 616‘daki Mephisto anlaşmasında olduğu gibi iyi ki de herkes artık unuttu Peter’ın kim olduğunu ve Tobey’nin evrenindeki gibi 2.filmde gördüğümüz şekilde ufak bir dairede yaşayan yalnız bir Peter’a döndü. Neydi o High School Musical tadındaki öğrenci ortamları falan? 2.filmdeki(Yani MCU) Avrupa turunun ne kadar iç gıcıklayıcı olduğundan bahsedesim gelmiyor sanki Love Actually tadında bir aşk filmi izliyor gibiydik.

Şu Venom’da artık kendisiyle salak salak espriler yapmayı bıraksa daha bir psikopat Venom görsek artık olur mu acaba?

Farklı bir evrende olan Venom’u yani Eddie’yi kendi symbiote’u ile salak salak espriler yaparken görünce başta kim olduğunu anlamamıştım.

Şaplaklı Spider Man remixi buyrun :)))

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör