Devam oyunu duyurulduğu için bir inceleme yapmak istedim. Jedi Fallen Order bedava dağıtılmıştı. Ben de yakın zamanda oynadım. Fikirlerimi yazacağım.

Öncelikle oyunun hikayesi, order 66 sırasında sağ kalıp kurtulmayı başaran Cal Kestis isimli bir jedi oynuyoruz. Hayatta kalmaya ve saklanmaya çalışıyor. İnquisitorler jedi avında olduğu dönemlerde geçiyor. Hikayeyi çoğu zaman karakterin üzerinden görüyoruz. Bazen geçmişte oynuyoruz. Hikaye arası geçmişe gitmek fena değildi. inquisitor (Engizitör) karakterleri fena değildi. Oyunda hikaye ve boss savaşları olarak oyuna çeşitlilik kattıklarını söyleyebiliriz.

Oyuna geçersek oyun karışıklık var mı? Var evet. Yükle var. Oyun rogue like, souls like ve metroidvenia karışımı melez bir şey olmuş. Bence tek bir şeye odaklanıp daha derli toplu bir oyun yapılabilirdi. Güç fantezisi değil. Güç fantezisi yapılmasına izin vermiyor. Düşmanlar sizin saldırılarınızı kırmaya odaklı saldırıyor. Kombo çıkartamıyoruz. Aynı zamanda oyunda yetenek ağacı sistemi var. Yetenek alıyorsunuz ama istediğiniz gibi rahat kullanamıyorsunuz.

Bu arada boss savaşları çok kıt yapılmış. Boss olarak ilk kapışmalar fena değildi. Sonra oyun size onlardan çok fazla gönderiyor. Boss savaşı ağırlığı kalmıyor. 3 karakter hariç durum böyle oldu. Işın kılıcı sanki sopa gibi yapılmış. İnsansı düşmanlar hariç herkesi kesebiliyoruz. Uzuvlarını koparabiliyoruz. İsterseniz internette modlar mevcut ama oyunun içinde olsaydı daha iyi olurdu.

Oyunda bug yani hatalar vardı. Animasyonların bazıları hatalıydı. Bir kısımda bir boru üzerinde gidiyorum. Karşıda bir yer var. Atladım ve mario gibi zıpladım. Oraya mario zıplama sesi koysanız kötü durmazdı. Gerçekten böyle bir şey yaşandı. Oyun bozuk ve bu can sıkıcıbir durum oldu. Bence yeterli süre verilmemiş. Oyunda hata ayıklama ve cila süresi verilseydi çok daha kaliteli bir iş çıkabilirdi. Baş yapıt diyenleri aldırmayın.

Karakterler çok suratsız geldi. Duygusal sahnelerde bile çok donuk görünüyorlardı.

Bir diğer sorun haritalar çok kafa karıştırıcı yapılmış. Oyunda haritanın bir kısmına geliyoruz. Sonra oyun başlangıç noktasına geri dönmemizi istiyor. Bu zaman kaybı ve ayrıca yoldayken ölme ihtimalin var. Kayıt noktalarında hızlı seyahat olsaydı çok daha iyi olurdu. Tamamen zaman kaybıydı. Bir diğer sorun düşman yapay zekası felaket olmasa da kötüydü. Düşmanlar bazen sizi aldırmadan sırtını dönüp gidiyorlar. Düşmana saldırıyorsunuz ama size aldırmıyor. Oyunda böyle saçmalıklar var.

Oyunun iyi yaptığı şeyler yok mu derseniz evet var. Oyunda platform öğeleri bazen sıksa da fena değildi. Aksiyon ve sinematik sahneleri beğendim. Yüksek bir yerden kayarak gitmek eğlenceliydi. Oyunda çok fazla dövüş yapıyoruz. Yetenekleri açtıkça dövüşler daha zevkli oluyor. Mekanikler deseniz eğlenceli yapılmış. Star wars evreninden bildiğimiz şeyleri görmek güzeldi. Son üçleme saçmalığı gibi evrene zarar vermiyor. Order 66 öncesinde oynamak güzeldi. Bir diğer güzel olan kısım gezegenler arasında gezebiliyoruz. Oyunda 6 farklı gezegen var. Gemiye gittiğinizde istediğiniz gezegene gidebiliyorsunuz. Unutmadan Can tamlama eşyası var. Arttırabilmeniz için keşif yapmanız gerekiyor. Ben 3 can tamlama eşyası ile oyunu bitirdim. Bu bahsettiğim eşyayı arttırabiliyorsunuz. Oyunda keşif yapmak çok gerekli değil. Güç ve can barı arttırmak dışında işe yaramıyor. Kozmetik eşyalar alabiliyorsunuz.

Sonuca gelirsek oyun potansiyelini harcamış diyebiliriz. Üzerinde uğraşılsa çok daha iyi bir oyun ortaya çıkabilirdi. EA devam oyununda daha fazla uğraşması umuduyla bekliyoruz.

OPTIMUS İNCELEMEYİ BEĞENDİ
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör