Mor cübbeli haliyle tanıdığımız sonra ikinci oyunda kırmızıya geçen(ardından da 3.oyun da yeşil ama ondan bahsedemiyorum pek) çocuk büyücü Simon geri dönüyor. Simon’ı yeni kuşak bilmez onlar Harry Potter‘larla büyümüşken biz küçükken click and point adventure oyunu Simon’ı oynardık. Genel olarak klasik masallarla veya fantastik hikayelerin (Narnia, Lotr) parodisi olan bu oyunda Simon normal dünyadan giysi dolabının içine girerek ışınlanıp fantastik bir büyücü evrenine köpeğiyle gelip orada kötü bir büyücü olan Sordid’i yenmekle görevlendirilir ve oyunda sihirbaz olma yolunda ilerleriz. Simon 2’de ilk oyundan kaldığı kısımdan devam eder ve mor cübbeden kırmızı cübbeye geçeriz ancak biraz yarım kalmış şekilde biter ve Simon 3’ün çıkışı bir hayli sürüp de rezalet 3d grafiklerle çıkması zaten Simon’ın unutulduğu bir dönemde çok olumsuz eleştirilir ki 2d olarak yapılmakta olan oyunun sonradan 3d yapılmasına yapımcılar bile pişman olmuştu. 4. ve 5. oyunlarda daha iyi 3d grafikler olsa da o iki oyun da pek olumlu değerlendirilmeyip Simon hafiften kayıplara karışmıştı.

Dün Steam’de gezerken dijital el çizimli çizgifilm grafikli bir Simon görseli görüp Simon’ın ilk oyundan öncesini anlatan, ilk oyunda fantastik dünyaya nasıl geldiğini gösteren bir oyunun Origins ismiyle 2023’te çıkacağını gördüm. En az 16 gb ram, 5 gb hafıza ve Windows 8 işlemci isteyen bu oyunda ilk oyunda soru işareti bırakan bir sürü şeyi öğrenmeyi ümit ediyoruz.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör