Son zamanlarda yarış oyunlarına tekrar dönüş yapmaya başladım. Bazıları arcade bazıları simülasyon tarzında yarış oyunlarıydı. Eski yada yeni bir çok yarış oyunu önereceğim. Listeye başlayalım.

Assetto Corsa

En son oynadığım yarış oyunudur. Oyunda öncelikle bir çok markanın lisanslı araçlarını sürebiliyoruz. Oyun içerisinde kendinize uygun arayüzü yapabiliyorsunuz. Bir çok farklı harita ve modları mevcuttur. Simülasyon olduğu için bazı oyuncular uzak duracaktır. Tavsiyem şans vermeniz yönünde olacaktır. Aşırı ağır bir simülasyon oyunu değildir.

Project Torgue

Bu sefer ücretsiz bir oyunu tanıtmak isterim. Oyun eski ve ücretsizdir. 2008 yılında çıkmıştır. Oyunun bir çok farklı modları ve haritaları mevcuttur. Oyunda drift atmak eğlenceli oluyor. Oyunun eski olması ve serverlarında çok az kişi olması eksi yönlerinden ikisidir. Sistem zorlamayan yarış oyunu arayanlar için tavsiye ederim.

F1 Serisi

En son 2015 yılında çıkan oyunu oynadım. F1 tarzı yarışlara ilginiz varsa tavsiye ederim.

Blur

Eskiden çok fazla oynadığım oyundur. Arcade yarış oyunlarından biridir. Yarış içerisinde tıpkı Mario Kart gibi silah kullanabiliyoruz. Oyunun neon ışıklı tarzını beğenirdim. Pc ve Playstation kafelerde saatlerce oynardım. Günümüzde bulması rahat değil. Eğer bulmak için uğraşmak isterseniz tavsiye ederim.

Gran Turismo

Simülasyon yarış oyunlarından biridir. Özellikle konsolu olan ve yarış oyunu arayanların ilk tercihlerinden biridir.

Need For Speed

Meşhur yeşil Nissan 350z aracı ile eskilerin efsane oyunlarından biridir. Gönlümüzde ayrı yeri vardır. Bazılarımız internet kafelerde saatlerce oynamıştır. Günümüzde ölü bir seridir. İyi haberi veriyorum. Yeni oyun üzerinde çalışılıyor. F1 serisinden tanıdığımız Codemaster ve Nfs oyunu üzerinden çalışan stüdyo, ortak bir oyun üzerinde çalışıyorlar. Günümüzde NFS markası tekrar eski günlerine dönebilir mi? Bence doğru kararlar ile neden olmasın?

Burnout

Hız yapmanın ve araçları devre dışı bırakmanın eğlenceli olduğu oyun serisidir. Seride en çok oynadığım oyun, Burnout Legends oyunudur. Günümüzde çok ünlü bir seri olmasa da hayranları ile hala yaşamaya devam ediyor.

F Zero Serisi

Bir diğer kendi tarzından ilerleyen yarış oyunu serisidir. Arcade yarış oyunudur. Yarış oyunları türünün en eski örneklerinden biridir.

Outrun

En iyilerden birini en sona sakladım. Bir diğer efsane yarış oyunları serilerinden biridir. Outrun 1986 ve Outrun 2006 Coast 2 Coast özellikle bu oyunlar ayrı iyidir. Tarzı ile beğendiğim yarış oyunudur.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör