Cybertron gezegeninde bir bilim adamıydı. Ancak bir zaman Decepticon üyesi oldu, ve sonra Megatron tarafından komutadaki ikinci adam seviyesine yükseltildi. Sınırsız hırsı ve hainliğine rağmen Decepticonlar’ın yanında autobotlara karşı savaşmaya devam etti.

McDonnell Douglas F-15 Eagle savaş uçağına dönüşür ve grupta en hızlı uçabilendir (2.8 mach’e kadar cikar), Megatron‘a muhalefet eder, onun liderliğini elinden almak üzere 1. ve 2.sezonun çoğu bölümünde her fırsatı kollar ama her seferinde bastırılır, susturulur. Genelde kendisi gibi uçak olan Thundercracker ve Skywarp‘a hep ahkam keser.

Uzun metrajlı 86 filminde Megatron‘un ağır yaralanmasını fırsat bilip onu uzayın boşluğuna diğer yaralı decepticonlarla birlikte bırakarak, yönetimi ele geçirmiştir ve krallığını ilan etmiştir fakat daha krallığını ilan eder etmez Galvatron’un ( Megatron‘un evrim geçirmiş hali ) Cybertron‘a varmasıyla moleküllere ayrılır.

Starscream: Megatron bu sen misin?
Galvatron: Al sana bir ipucu…
Skyfire

Skyfire onun tek sevdiği dostuydu daha autobotlar ve decepticonlar dünyaya çarpmadan evvel(Cybertron‘da barış sürerken) Skyfire dünyaya düşmüştür ve kayıplara karışmıştır(tekrar kendisi bulununca autobotların tarafına geçer ancak kısa süre sonra ölür)

Scourge ve hayalet Starscream

Starscream; 3.sezonunda hayalet olarak geri gelip; Scourge‘u(Daha evvel Skywarp idi) ele geçirir. Eski vücuduna kavuşmak üzere Unicron ile anlaşır. Unicron’da bunun karşılığında da StarScream‘den kendisini Cybertron‘a bağlayıp eski gücüne geri kavuşmak ister. Ancak tipik Starscream olarak eski vücudunu geri alınca Unicron‘u satıyodur ve Starscream çıkan patlamada ortalıkta yok oluyordur.

Beast Wars‘da tekrar gözükmüştür gene ruh olarak Prediconlardan arıya dönüşen bir transformerın bedenini ele geçiriyordur. Ancak orada senaryo biraz değiştirilmiştir nedense Unicron Starscream‘i öldürmüş gibi anlatılmıştır.

Kendisi G1‘da rahmetli Chris Latta tarafından seslendirilmiştir ayrıca da Sunbow-DIC yapımcılığında devam etmiş olan Gijoe‘da Cobra Commander‘ı seslendirmiştir. Bunun gibi de gene Sunbow yapımları olan Transformers 86 ve Gijoe Secret of Cobra La filmlerinde Starscream ve Cobra Commander‘ın(Sporlarla mutasyona uğratılıp tamamen yılana dönüşüyor en sonunda) kaderleri benzer olmuştur.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör