Merhabalar Arkadaşlar,

97 saati geride bırakmanın ardından gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki hayır, oyun kötü değil. 8. Jenerasyonun ilk oyunu olmasının yanı sıra ana serinin Nintendo Switch‘te hayat bulan ilk oyunu olmak ile birlikte Galar bölgesinde geçiyor.

Seçtiğimiz karakterler

Ayrıca son yılların en çok nefret toplayan oyunu olarak ayrı bir yere sahip olmuş durumda. Bu konunun yeri burası değil tabi.

Galar Pokemon Ligi Şampionunun gösteri maçı ile oyun başlıyor. Galar Pokemon Ligi Leon‘un kardeşi Hop ile aynı zamanda pokemon maceramıza başlıyoruz. Çimen pokemonu Grookey, Su pokemonu Sobble ya da Ateş pokemonu Scorbunny den birini seçiyoruz. Rakibimiz Hop, element olarak zayıf olanı seçiyor. (Siz çimen seçti iseniz su seçiyor yani) Ancak bu sefer son başlangıç pokemonu çöpe gitmiyor, Lig şampiyonu Leon alıyor ve onunla karşılaştığınızda cidden bu pokemonu kullanıyor. Ardından maceramıza başlıyoruz.

GYM Rozetlerinize doğru orantılı olarak Wild Area olarak bilinen yalancı açık dünya alanında yakalayabildiğiniz pokemonlara kısıtlama geliyor. 2 Rozetiniz varsa Lvl 35 pokemon yakalayamıyorsunuz mesela. Ama merak etmeyin, yakalayamadığınız bir pokemon asla shiny olamıyor yani bu bir problem olmayacak.

Bunun yanı sıra oyun hakkında atılıp tutulan bilgilerden %70 i şişirilmiş koca bir balon olsa da bazı kaplamaların (Evet ağaç sana bakıyorum) tarih öncesi olarak adlandırılabilecek bir dönemden kalmışa benzemesi ve su efektinin çok statik olması gibi konular doğru ancak kesinlikle oyunun artıları yanında bunlar bir hiç.

En büyük yenilik Wild area ile birlikte gelen Raid mekaniği. 4 Arkadaş (Ya da siz ve 3 NPC eğitmen) devasa Dynamax pokemonlara karşı savaşıyor ve yenmeyi başarırsanız yakalama şansı kazanıyorsunuz. Her gün değişen dinamik yapısı sayesinde şimdiye kadar gelen en iyi postgame. Ek hikayeyi bitirip “Eee ne yapacağım ben şimdi?” hissi ile kalmıyorsunuz. Dynamax pokemonları yakalamak, bütün Gigantamax formlarını bulmak (Evet, Bazı pokemonların Gigantamax olarak adlandırılan özel Dynamax formları mevcut) arkadaşlarınızla kamp kurmak gibi yapabileceğiniz pek çok şey mevcut.

Kabaca Pokemon, bildiğimiz Pokemon. Genelde heyecanla beklediğim oyunları ağır eleştiriler yüzünden gayet heyecansız bir şekilde elime almış olsam da daha ilk dakikada o çocuksu heyecanı son dakikaya kadar yaşadım. Sizlere de bu versiyonu tavsiye etmekle beraber mutlu oyunlar diliyorum.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör