Sonic The Hedgehog‘un düşmanı olan kötü doktor Ivan Robotnik‘in ismi 90’lardan sonraki oyunlarda Eggman diye değişmişti. Albert Einstein‘dan esinlenerek yaratılan bu kötü düşmanın; orijinal Japon versiyonu olan oyunlarında da adı Eggman olup, 2000’lerdeki oyunlarında İngilizce versiyonu oyunlarında da adı Eggman diye değişmişti. Sonic Adventure 1‘den başlayarak, her iki ismin beraber oyunda kullanılmasıyla isimden isme bir geçiş dönemi olmuştu. Robotnik kendisinden Robotnik diye bahsederken, Sonic ve arkadaşları ona Eggman diye hitap ederler, Robotnik‘te bu hitabı kendisiyle bir dalga geçilme olarak görür. Ancak oyunun Japon versiyonunda böyle bir diyalog yoktur. Aynı şeyi Sonic Adventure 2‘de de yapmışlardır ve onun ardından ismi sonraki İngilizce oyunlarda (başta Sonic X animesiyle) hep Eggman diye geçmiştir.

Ayrıca İngiliz çizgiroman firması olan Fleetway Edition‘da Robotnik‘in geçmişindeki(iyi biri olduğu zamandaki) adının tersten okunuş olarak Kintobor olarak geçtiği de belirtilmiştir.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör