1- Dunsparce’in doğuşu

Dunsparce, Japon folklorunun efsanevi yılanı olan Tsuchinoko‘ya dayanır ve birçoğu bunun gerçek olduğuna inanır. Tsuchinoko’nun boyu kısa olmasına karşın gövdesi geniştir, zehirli bir engerek olarak bilinir ve çok yükseğe zıpladığına inanılır.

2- Rayquaza’nın doğuşu

Çinli ejderhalar gibi diğer kaynaklarla birlikte Rayquaza, Mezoamerikan mitolojisinden uçan yılan tanrısı Quetzalcoatl‘dan ilham alır. Quetzalcoatl, Rayquaza’nın Groudon ve Kyogre ile olan ilişkisine benzer şekilde yeryüzü ve gökyüzü arasındaki sınırı yarattığına inanılır.

3- Zoroark’ın doğuşu

Zoroark, Japon folklörünün şekil değiştiren tilkisi Kitsune‘a dayanıyor. Çok özel bir Kitsune türü olan bu doğaüstü tilkiler kendilerini güzel kadınlar olarak gizler, böylece erkekleri kendilerine çeker ve onların enerjilerini emerler.
(Not: Oyunda ve animede Zoroark şekil değiştirme yeteneğine sahiptir.)

4- Soylu savaşçılar

Pokemon tasarımcısı Ken Sugimori‘ye göre, 5. nesil başlangıçlarının evrimleri Japonya, Batı ve Çin kültürlerini temsil etmek için tasarlandı.

5- Kayıp Pokemon: Betobebi

İlk olarak, Gold & Silver‘ın 2018’de sızan 1997 demosunda ortaya çıkan Betobebi, Grimer’ın ilk evrimi olacaktı. Keşke iptal etmeselermiş, peki bir tatlı kerata 🙂

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör