Pokemon, Switch oyunlarıyla gündemdeyken bizde biraz geriye gidip, kiminin öve öve, kiminin ise göme göme bitiremediği 7. nesil oyunları inceleyelim.

Yıllardan 2016, Pokemon’un 20. yıl dönümü yaklaşıyor, yapımcı Game Freak‘in bir şeyler planladığını tahmin etmek hiç de zor değil, Ve nihayet 26 Şubat 2016’da, ilk Pokemon oyunlarının çıkışından tam 20 sene sonrasında 7. nesil oyunlar Sun & Moon duyuruluyor.

Kısa süre sonrasında başlangıç Pokemonları Rowlet, Litten, ve Popplio bizlere tanıtılıyor, oyunun geçtiği bölge olan Alola hakkında bilgiler ve tanıtımlar art arda gelmeye başlıyor.

Pokemon, aynı yılın yaz döneminde çıkan Pokemon Go ile o güne dek Pokemon’un varlığını unutmuş kişileri bile tekrardan seriye ilgili hale getirmişti, bu durum da Sun & Moon‘un satışlarına büyük etki etti. Tarih 18 Kasım 2016 olduğunda nihayet raflarda yerini aldı.

Peki Sun & Moon nedir, seriye ne kattılar?

Pokemon Sun & Moon, bugüne dek oynadığımız Pokemon oyunlarından çok da farklı değil, ancak serinin ömrü boyunca süre gelmiş alışkanlıkları kökten değiştiren isim şu ana kadar, bunlardan biri de artık 8 GYM gezip rozet toplamak yerine ada ada gezip mücadele kaptanların eşliğinde mücadele veriyoruz, karşılığında Z kristalleri adında Pokemonumuz ile birlikte tuhaf danslar yaparak aktif ettiğimiz güçlü vuruş hareketleri kazanıyoruz.

Bunun yanı sıra Alola, Hawaii‘den esinlenilmiş 4 küçük adacıktan oluşan bir yer, biz de ilk neslin Kanto bölgesinden gelip Alola’ya yerleşen bir genç rolünü üstleniyoruz oyunda, hemen ardından Lillie ve çantasında taşıdığı Nebby adında Pokemon’u ile karşılaşıp onların hayatını kurtarıyoruz, öğreniyoruz ki Lillie, bölgenin profesörü Kukui‘nin yardımcısı, Kukui ve adanın kahunası bize adadaki gençlerin ada mücadelesi adındaki biraz önce de bahsettiğimiz GYM sitemi yerine geçen olaydan bahsediyor ve biz de bu olaya katılmak için düşüyoruz yola.

Bu sefer kötü adam koltuğunda Team Skull adında, yine diğer oyunlardaki kötülerden çokta farklı olmayan bir grup oturuyor.

7. Nesil, 81 yeni pokemon tanıtıyor ve toplam canavar sayısını 802‘ye çıkarıyor, bunun yanı sırada ilk nesilden tanıdığımız bir kaç pokemon Alolan formları ile karşımıza çıkıyor.

Bu tarz değişikliklerin dışında Pokemon Sun & Moon yine bildiğimiz sevdiğimiz aynı oyun.

1 Sene sonra 2017’de Game Freak, yeni Pokemon oyunları Ultra Sun & Ultra Moon‘u duyurdu, herkes 3. bir versiyon beklerken Game Freak hayranları şaşırtmış, onun yerine devam oyunu yapmıştır, hatırlarsanız 3. neslin yeniden yapımı Pokemon Omega Ruby & Alpha Sapphire, işin içine paralel evrenleri sokmuştu bu sayede yeniden yapım oyunların hikayede bıraktığı tutarsızlıkları kapatmış oldular, Ultra Sun & Ultra Moon’da biz alternatif bir Alola hikayesi anlatıyoruz, Sun & Moon aslında hiç yaşanmadı diyerek cevabını masaya vurmuştur…

Hikaye yine aynı fakat oyunun başında karşılaştığımız Ultra Recon Squad ile hikaye kendini hafiften ayırıyor, bu takım başka bir boyuttan gelmiş ve bizim Alolamızı araştırıyorlar, ne yapmak istedikleri oyunun sonunda kendini belli ediyor, bu defa baş kötümüz bir pokemon, adı Necrozma. Boyutlar arası gezip dünyalardan ışığı çalan Necrozma, bizim de dünyamızdan ışığı çalmasın diye onunla mücadele veriyoruz.

Ultra Sun & Ultra Moon, bir nesil devam ederken 5 yeni pokemon ekleyerek seride bir ilki daha gerçekleştirmiş oluyor.

Benim en sevdiğim özellik ise, kara deliklerin içinde seyahat ederek önceki nesillere ait özel efsanevi pokemonları yakalayabiliyoruz, tıpkı Omega Ruby & Alpha Sapphire’deki belirli gün ve saatlerde ortaya çıkan boyut kapıları gibi.

Oyunun en sevmediğim özelliğine gelirsek, her iki adımda bir sizi durdurup araya giren ve geçilemeyen gereksiz ve olmasa da olur tadında diyaloglar, bu da oyunu bir miktar sıkıcı hale getirebiliyor.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör