Hazır, Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge animasyonu çıkmışken, efsanevi karakter Scorpion’dan bahsetmemek olmaz.

Mortal Kombat serisinin en tanınan karakterlerinden olan Scorpion, ilk oyunun hafıza limiti ve yapımcı ekibin bütçesi çok fazla karakter yaratmaya yeterli olmayınca, ortaya oyunda yer alan karakterlerin rengini değiştirme fikri atılır.
Sub-zero‘nun rengi sarı yapılır, bir kaç hareket eklenir ve böylece ekonomik ve hafızada fazla yer kaplamayan Scorpion doğar. Lakabını da ”kunai’‘ adı verilen ninjaların kullandığı kesici silahından alır.

Scorpion’un asıl ismi, Hanzo Hasashi Mitome‘dir, Shirai Ryu adlı Japon ninja klanı’nın en iyi savaşçılarından biridir, fakat hem Scorpion, hem ailesi, hem de klanı, rakip klan Çinli Lin Kuei suikastçilerinden Sub-zero tarafından öldürülmüştür, Ya da Scorpion öyle olduğunu sanmıştır.

Scorpion, içindeki intikam ateşi sayesinde, cehennemden yer yüzüne geri döner ve kendisini ve ailesini öldürenlerin peşine düşer. Serinin Hikayesi zamanla değiştiği için karakterimizin motivasyonu da buna göre değişiklik göstermiştir.
Scorpion, ne iyi ne de kötü bir karakterdir, sadece kendi intikamı için ona yardım edebilecek kişilerin yanında olur.
Bunlardan en önemlisi ise büyücü Quan Chi‘dir, Quan Chi’nin zamanında hem Scorpion’u hem de Sub-zero’yu manipule etmişliği vardır. İlk oyunda, yarı insan yarın ejder ırkı olan Shokan‘ların prensi Goro‘yu yenen Liu Kang olunca ortalık karışmıştır, Scorpion, Raiden ve Sub-Zero’nun yanında, büyücü Shang Tsung‘ın ordularına karşı savaşmıştır, fakat buradaki görevi bitince yine Sub-zero’yu öldürmüştür.

2. Oyunda ise Scorpion, Sub-zero’nun ölümden döndüğünü fark eder ve tekrar peşine düşer, fakat bu sefer bu kişinin Sub-zero’nun kardeşi olduğunu, abisinin başarılı olamadığı büyücü Shang Tsung’ı öldürme görevini tamamlaması için gönderildiğini öğrenir. Bunu öğrendikten sonra da ikili dost olur ve Shang Tsung’ı öldürme görevini tamamlamasında onu korumak için yemin eder.

2006 yapımı Armageddon oyununda Scorpion, kıdemli tanrılardan ailesini geri getirmeleri için yardım isteyip anlaşma yapar, fakat tanrılar Scorpion’un ailesini yaşayan ölüler olarak geri getirince, tanrılardan intikamı almak için peşlerine düşer.

2011’de Reboot edilen serinin hikayesinde Scorpion, bir kaç değişiklik dışında aynı kalmıştır, son olarakta kendisinin ruhu arınmış, yeniden insan olarak hayata dönmüş ve bir kez daha Hanzo Hasashi olmuştur.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör