Sitcom (İngilizce: Situation Comedy) yani durum komedisi olarak anılır.Radyolarda çıkıp zamanla televizyonlarda da gördüğümüz program türüdür. Sitcom`un ne demek olduğunu öğrendiğimize göre dizi tavsiyelerine başlayalım.İlk dizimiz;

How I Meet Your Mother

Sitcom denilince akla gelen konulardan biri olan arkadaş grubunun yaşadıklarını anlatan ünlü sitcomlardan biridir.Böyle olması kötü yada klişe olduğu anlamına gelmez. Sıf Barney karakteri için bile izlenir 🙁 Dizide ki ana karakterimiz Ted`in Marshall ile tanışmasıyla hikaye başlıyor. Dizinin başlığından anlaşıldığı gibi ana karakterimiz çocuklarına anneleri ile nasıl tanıştığını anlatıyor. Dizinin seveceğiniz yönlerinden biri dizide eğlenceli yada dram sahnelerinin iyi verilmesidir. İzlerken dizide kullanılan müzikleri bulup dinleme isteği oluşacaktır. Hala arada açar dinlerim. Tavsiye ettiğimiz harika dizilerden biridir.Şimdiden iyi seyirler.

Friends

Yukarıda bahsettiğimiz sitcom denilince akla gelen konulardan biri olan,bir grup arkadaşın yaşadıklarını anlatan ünlü sitcomlardan bir diğeri ise Friends dizisidir. Yılların eskitemediği efsane dizidir. Friends dizisi ise hala çok izlenilen meşhur repliklere ve karakterlere sahip kaliteli dizilerden biridir. İzlemenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer dizi ise;

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory veya kısaca TBBT, Chuck Lorre ve Bill Prady tarafından yaratılmış Amerikan durum komedisidir. Bir grup arkadaş,geek ve bilim insanın yaşadıklarını anlatan yakın bir zamanda final yapan bir dizidir. Bu dizide ise kendisine ait ayrı bir dizisi olan sheldon karakteri meşhurdur.

The Office

Dunder mifflin ofisine hoşgeldiniz. Bu dizide ise bir kağıt firmasının ofisinde yaşanan olaylar anlatılmaktadır. Meme kültürüne çok faydalı olan dizilerden biridir. Bu dizide ki yıldız karakterlerden, en önemlilerinden biri ise Dwightdır. Dizi Emmy ve Altın Küre ödülü kazanmştır.

Seinfeld

Seinfeld, Emmy Ödülü kazanmış, NBC televizyonunda 5 Temmuz 1989, 14 Mayıs 1998 tarihleri arasında yayımlanmış bir Amerikan sitkom dizisidir. Eski olmasına bakmayın sitcom dizilerin öncülerin biridir.

The Simpsons

Simpsons Ailesi

Sitcom konusunda en eski ve en meşhurları ile rekabet edebilecek harika bir dizi. İngilizce dersinde hocamız bir kaç bölüm Simpsons izletmişti 🙂 Bu diziyi bilmeme ihtimaliniz çok düşük olur. Meşhur komple teorilerinin kaynağı olan dizidir. Dizi 30 yaşında olmasına rağmen popüler olmayı başarıyor.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör