Selamlar dostlar, bugün sizlere çıktığı yıl, tabiri caizse büyük ”hype” yaratmış fakat oynayan belli bir kitle tarafından beğenilmemiş ve oynamamış kişilerce de ön yargı ile yaklaşılan ama günümüze göre bile hiç fena olmayan oyunları sıralıyacağım. Salgın vaktinde oynayacak oyun bulamayanlar için; e hazır da yaz indirimleri de yaklaşıyorken alıp deneyim etmenizi tavsiye ederim.

RYSE: Son of Rome

Crytek tarafından 22 Kasım 2013‘te yayımlanan Ryse: Son of Rome, özetle; Marius isimli Roma’lı bir generalin, generallikten gladyatörlüğe doğru uzanan hikayesini konu alıyor. Oyun tekdüze gibi dursa da, sunduğu savaşlar, hikaye ve savaş mekanikleri hiç fena değil diyebiliriz, ayrıca; İmparator Neron, Boudica gibi gerçekte yaşamış bir çok tarihi ismi de konuk ediyor. Tabii işin içinde crytek olunca grafikleri hala bile günümüz oyunlarına taş çıkarıcak kalitede, gamepass‘te mevcut olan oyunu indirim zamanlarında almanızı ve bir şans vermenizi tavsiye ederim, içerdiği kan, vahşet ve kombolar ile size güzel vakit geçirebilirsiniz.

Assassin’s Creed Unity

Oyunumuzun hikayesi; Assassin’s Creed Rogue‘un sonunda, eski suikastçi yeni tapınakçı Shay Patric Cormak tarafından babası öldürülen Arno Victor Dorian‘ın Fransız devrimi sırasında gerçekleşen hikayesini ve imkansız aşkını konu ediniyor. Çıktığı yıl barındırdığı buglar ile yerden yere vurulan oyunun zamanla sorunları giderilmiş olsa da insanlarda oyuna karşı büyük bir ön yargı oluşturmuştur, bence gayet güzel bir hikaye, açık dünya ve mekaniklere sahip olan oyunu indirim zamanı denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Assassin’s Creed Origins

Ubisoft, her yıl seri üretim gibi çıkardığı oyunlar nedeniyle hep ön yargıyla yaklaşılan bir firma haline gelmiş durumda, bunları deneyimleyen biri olarak söyleyebilirim ki abartıldığı kadar kötü değiller, mükemmel de değiller fakat hiç kötü değiller.
Origins’in hikayesi; Antik Mısır’ı konu alan yapımda Bayek adlı bir medjay‘ın, uğradığı ihanet ile suikast kardeşliğini başlatmasına ve meşhur assassin simgesinin nasıl ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Oyunda; Sezar, Kloepatra gibi bir çok tarihi isim de yer alıyor.
Şahsen oyunun en güzel taraflarından birisi uçsuz bucaksız Mısır haritasını birebir modellemiş olmaları, günümüzde böyle bir oyunun mudaili olduğunu sanmıyorum dostlarım, indirim zamanı fırsatını bulursanız mutlaka alıp deneyimlemenizi tavsiye ederim.

HALO 5: Guardians

Bu sefer oyunun hikayesi övmeyeceğim, fakat grafik, oynanış ve co-op mekanikleriyle sizi ve arkadaşlarını fazlasıyla güzel vakit geçirebilecek bir oyun Halo 5: Guardians. Hikayesinin basitliği ve tutarsızlığı ile Halo sever kitle tarafından büyük bir bir hayal kırıklığı ile karşılanmış olsa da günümüzde FPS‘nin geldiği en iyi nokta diye biliriz Halo için. Yine indirim zamanı ucuza yakalarsanız alıp güzel vakit geçirebileceğinizin garantisini verebilirim.

Star Wars: The Force Unleashed 1 & 2

Kötü bir hikayeye fakat çok iyi mekaniklere sahip olan oyunu anlatmaya ve bu listeye bile sokmaya gerek bile yok aslında ama şalterlerinizi indirip biraz Jedi‘lık yapıp zaman öldürmek isteyen kişiler için hiç fena sayılmayacak bir seri diyebilirim.
Biraz, stormtrooper, Darth Vader, Dart Sidious döverek güç fantazisi yapmak isteyenler için bulunmaz fırsat 😀
Yine indirim zamanı çok ucuza denk gelirse, çerezlik kenarı atabileceğiniz bir oyun serisi.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör