Gorochu
2. Jenerasyon tasarlanırken, Pikachu ve Raichu‘nun evrimlerine bir üst evrim eklemek için, Gorochu adında boynuzlu ve iri bir pokemon tasarlamayı planladılar fakat sonrasında geliştirme aşamasında iptal edilip Pikachu’nun bebek hali Pichu olarak değiştirildi.
(Yukarıdaki tasarım, hayal gücüme dayanarak tamamen bana aittir 😀)

Rakun Pokemon
Bu tanuki Pokemon, 2. jenerasyonun geliştirilmesi sırasında iptal edildi. Muhtemelen, intikam peşinde koşan bir tavşan onu ateşe verene kadar sırtında yakacak odun taşıyan bir tanuki (Japon rakun köpeği) hakkında bir halk masalı olan Kachi-kachi Yama‘dan esinlenilmiş.

İsimsiz Pokemon
Bu Pokemon da 2. jenerasyonun geliştirilmesinin başlarında iptal edilenlerden birisi, fakat sonunda 2020 beta sızıntısında keşfedildi. Ancak bu sızıntıda hiç bir şekilde rengi, adı ve türü belirtilmemiştir. (bunu da hayal gücümüze bırakıyoruz :D)

Efsanevi Köpek Pokemon
Lugia, Silver’ın kapak tasarımında ilk tercih değildi, başlangıçta 2. Jenerasyonda efsanevi pokemon Ho-Oh‘un yanına bazı mitolojik bağlantıları olan köpek aslan karışımı bir pokemon planlanmıştı fakat 2. filmin gelişiyle bu da değişti.

Güve Pokemon Ailesi
Bu torba kurdu ve güve Pokemon, 2. Jenerasyonun gelişimi sırasında tasarlandı, ancak Johto‘nun son planları arasında yerini alamadı. İptal edildikten yirmi yıldan fazla bir süre sonra, Nisan 2020‘de dosyalar sızdırıldığında halka açıklandılar.

Beta Dunsparce
Dunsparce, Japon folklorundan Tsuchinoko adı verilen kalın gövdeli yılan benzeri bir yaratığa dayanıyor. Ancak 2. jenerasyonun geliştirilmesinin başlarında, beta tasarımı Tsuchinoko’ya çok daha yakından benziyordu, daha sonra bundan vazgeçildi.

Beta Wooper
Gold & Silver‘ın 1999 demosunda, Wooper‘in orijinal tasarımı oldukça farklıydı. Gold & Silver sadece üç ay sonra piyasaya sürüldü ve bu noktada Wooper tamamen yeniden tasarlandı.
(İlk tasarım, 3. jenerasyon başlangıç pokemonlarından olan Mudkip’i birazcık andırıyor sanki.)

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör