Falcon and the Wintersoldier’ın yakaladığı muhteşem ivmeden kısa bir aradan sonra Marvel, tekrar ilginç konseptli bir dizi ile karşımızda.
DC‘nin dizi evreninde; gerek karakterleriyle gerekse de nispeten ucuz efektleri ve kostüm tasarımlarının başaramadığı şeyi Marvel, hiç bir masraftan kaçmadan filmleriyle yarışacak, hatta yer yer daha da pahalı bütçesiyle mükemmel başarıyor, buna en koyu DC fanı bile itiraz edemez sanırım.

İlk bölüm, Avengers Endgame‘de Loki‘nin Tesseract‘ı çalıp kaçmasıyla birlikte başlıyor.
Kendini, farklı bir zaman çizgisinde Moğolistan’ın Gobi çölünde bulan loki, şu ana kadar hiç haberimizin olmadığı zaman polislerince, yeni bir zaman çizgisi yarattığı için tutuklanıp, tüm sihir, zaman ve güç gibi kavramlardan muaf olunan bir yere götürülüp sorgulanıyor.
Bu noktaya kadar olan kısımlar oldukça mizahi ve ciddiyetten uzak bir havada ilerliyor, ilk Avengers filmindeki ciddiyet neredeyse hiç kalmamış, daha çok Thor Ragnarok filminin havası hissediliyor gibi… Açıkçası bu durum pek hoşuma gidiyor denemez. Yani Thor Ragnarok filminden daha ciddi ve destansı bir hava beklerken, sitcom dizisi tadında bir sululuk bulunca pek hoşuma gitmemişti diyebilirim.

Loki, yakalandığı kişiler tarafınca mahkemeye çıkarılır ve suçlu bulunduktan sonra ”sıfırlama” cezasına tabi tutulmak üzere götürülmek üzereyken, ajan Mobius tarafından bir odaya götürülüp gelecekte (ilk Avengers’dan sonraki filmlerde) yaptığı şeyleri bir ekranda Loki’ye izletir ve Loki kısa bir süre sonra öleceğini öğrenir, olayın şoku henüz geçmeden bir fırsat yakalayıp kaçmaya çalışır fakat başaramaz, bunun üzerine ajan Mobius, buradan kaçamayacağını fakat onlara bir konuda yardım ederse ona seve seve yardım edebileceğini söyler, bu kadar güçlü olup, durduramadıkları kişinin kim olduğunu merak eder ve ”o sensin” yanıtı alır.

Görünen o ki, Loki yakalanmadan önce çok fazla zaman çizgisi yaratmış ve bazılarında da oldukça güçlü durumda. Açıkçası ilk bölüm biraz monoton ilerlesede sonlara doğru neler olacağını konusunda, geçmişteki ve farklı zaman çizgilerindeki Loki’lerin neler yapacağı konusunda oldukça merak ettirdi.

Dışarı kısıtlıca çıkabildiğimiz bu günlerde canınız sıkılıyorsa, izlerken güzel vakit geçireceğinizi garanti eder, izlemenizi tavsiye ederim efendim.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör