What If serisi bildiğimiz karakterlerin ve olayın dışına çıkarak farklı şeyler sunan bir seridir. Verilen bir kararın nelere sebep olduğu görüyoruz. Watcher bize bunları sürekli açıklıyor. Bu bölümde ise Doctor Strange ile ilgili bir bölümdü. Bunda sonrası hikaye için önemli noktaları anlatıyorum. İncelemeye başlayalım.

Doctor strange filminde Christine davetini reddeten doctor bu sefer daveti kabul ediyor. Hikayemiz burada başlıyor. Davete şık bir şekilde hazırlandıktan sonra yola çıkan karakterlerimiz yolda kaza yapıyorlar. Kazada Doctor Strange ellerini kaybetmesi yerine Christine ölüyor. Bundan sonra kazadan kurtuluyor. Filmde gördüğümüz gibi mistik sanatları öğrenme yolculuğu başlıyor. Bundan sonra filmlerde gördüğümüz olaylar yaşanıyor. Sonrasında güçlerini kişisel çıkarları için kullanan Doctor Strange olma kararı alıyor. Hikaye bundan sonra çok farklı bir yol alıyor. Wong onu uyarsa bile Wong dinlemiyor. Bir çok kez kazayı değiştirmeye çalışsa `da başaramıyor. Ancient One olaya müdale ediyor. Doctor Strange dinlemiyor. Kitapları okuyor. Kendini geliştirip gittiği bu kötü yolda ilerletiyor. Portal açıp gelen güçlü varlıkların gücünü emiyor. Kötü Doctor strange olma yolculuğu aldığı her kozmik varlıkla ile daha fazla ilerliyor. Kötü Doctor Strange versiyonu posterde görmüştük.

E-DdLtbVgAMAXIO

Bu kararların sonucunda alternatif zaman çizgisi oluşuyor. Bildiğimiz Doctor Strange bu olaya müdaha etmek için yola çıkıyor. Yola çıkmadan önce Ancient one tarafından uyarılıyor. İzlerken Doctor Strange bu olayı durduracağına kesin gözle bakıyorsunuz. İlerleyen vakitlerde ise şüphelenmeye başlıyorsunuz. Kendi aralarında ki savaştan sonra Kötü Doctor Strange, bildiğimiz Doctor Strange gücünü emiyor. Bu sırada evren yok olmaya başlıyor. Doctor Strange durdurmaya çalışırken,Watcher geliyor.

Watcher söyledikleri konusunda haklı olduğunu düşünüyorum. Sonunda evren yok oluyor. Doctor Strange kendi evreninde yalnız kalıyor. Bence güzel bir final olduğunu düşünüyorum.

Bu bölüm ile ilgili bir diğer teori Mephisto ile bağlantısı var mı? Mephisto teorileri yıllardır Marvel üzerinden yapılan bir teoridir. Bazılarınız benim gibi bıkmaya başladı. Bence Mephisto karakterini bir şekilde göreceğimizi düşünüyorum.

Aslında dizinin gidişatını böyle gideceğini tahmin etmemiştim. Sonu duygusal bitiyor. Şuana kadar en beğendiğim iki bölümden biriydi. Diğer bölüm ise Avengers`ın yok olduğu bölümdü.

Dizinin sonraki bölümlerini merak bekliyoruz. Yorumlarınızı ayrıca merakla ediyoruz. Geek kalın ve Bizimle kalın Bizden Biriciler 🙂

Optimus Onaylıyor.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör