90’ların en popüler ve en nostaljik çizgifilm serilerinden, çizgiromanına göre alternatif bir zamanda geçen ancak çizgiromanına en sadık serisi olan X-Men TAS‘ın(evet kafanızda müziği çalmaya başlamış olan) devamının geleceğini geçen gün Disney+ sosyal medyada resmen açıkladı. 96’larda Show Tv veya 2000’lerdeki Fox Kids döneminde okuldan eve yorgun argın döndükten sonra tv’yi açıp heyecanla başlamasını beklediğimiz, 2023’te devamı gelecek olan bu muhteşem seri hem çizim hem animasyon olarak çok çok güzel olup çekirdek kadrosunu Cyclops, Wolverine, Jean Grey, Gambit, Beast, Rogue, Storm ve Profesör X oluşturmaktaydı. Diğer X-Men karakterlerinin (Nightcrawler, Colossus, Ice Man) genelde bölümüne göre misafir karakter olmasıyla beraber 5 sezon sürmüş bu seride Morph isminde bir exclusive karakter de yer almaktaydı.

The X-Men '90s Cartoon Is The Best Take On X-Men

90’larda çocuk olmuş çoğu geek bu seriyle X-men‘i tanımış olup halen bu zirve yapmış seri üzerinde tartışmalar yapmaktadır. Days From the Future Past filmi için de epey ilham kaynağı olmuş bu seride Bishop’da önemli bir rol oynamış olup neredeyse çizgiromanında olan klasik düşmanların veya yanlamasına karakterlerin çok kısa bile olsa da animasyon olarak bu seride canlanmıştır. Intro müziğini 90’lardaki birçok çizgifilmin müziğini yapmış olan Ron Wasserman bestelemiştir. En son bölümlerinde biraz çizgisini bozmuş olması haricinde hiçbir kusuru olmayıp, umarız ki gene aynı klasik çizgide ve efsanevi müziğiyle tekrardan başlayıp, sonu gelmemiş olan Spider Man TAS serisiyle(Gene bu evrendeki X-men ile crossover 2 bölümü olan ve halen MJ’nin kayıp olduğu) aynı evrende geçen bu seriden sonra da Spidey’e de el atarlar diye umuyoruz.

Introyu ve outroyu da şöyle koyalım bakalım.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör