Witcher dizisi Netflix`de yayınlandığından beri büyük bir ilgi gördü. Eleştiriler de olsa genel olarak beğenildi.

Witcher oyunları diziden sonra çok daha fazla ilgi gördü. Diziyi sevenlere oyunları ve kitapları da tavsiye ederiz. Witcher evreninde ana karakterimiz olan Rivialı Geralt başından geçen olayları görüyoruz. Canavarlar,büyüler,ilişkiler ve çok daha fazlası hakkında bilgi ediniyoruz.

Rivialı Geralt (Witcher) Witcher 3.Oyunundan

Witcher evrenini bilmeyenler için kısa da olsa biraz bahsedelim. Witcher evreninde artık canavarları avlayan avcılar yani (Witcherlar) sayıları azaldığı için daha fazla yeni witcher yetiştiremiyorlar. Bunun sebebi ise witcher eğitmenin ve yaratma kapasitesi olan tek yerin Kaer Morhen kalesi öfkeli bir kalabalık tarafından saldırıya uğramıştır.Bu kalabalığın arasında büyücüler de vardır.Bu saldırılardan kurtulanlar ise Geralt ve ustası olan Vesemir olmuştur. O da witcher üretimi ve mutasyonu hakkında bilgisi olmadığı için zamanla witcherların sayısı azalmıştır. Sayıları azalsa da hala etkili ve bilinen bir bir gruptur. Witcherlar para karşılığında canavar avlarlar. Witcherlar iki kılıç taşır. Bunlardan gümüş olanı yaratıklar için,çelik olanı da yaratık olmayanlar insanlara karşı kullanır.Bu fantastik evrende bir tarafta krallıklar arası çatışmalar bir tarafta ise Geralt`ın ve diğer karakterlerin hikayesi anlatılıyor.

Rivialı Geralt (Witcher) Henry Cavill

Gerçek hayatta olan iyi ve kötü şeyler de bu evrende var ve eleştiriliyor.1.sezon da henüz evrenin ufak bir kısmını gördük. Dizi de ise Geralt karakterini Henry Cavill canladırıyor. Yennefer ise Anya Chalotra canlandırmaktadır. Ciri`yi ise Freya Allan canlandırmaktadır. Dizi de Geraltın arayış içinde olması iyi yansıtılmış. Diziyi tavsiye ediyoruz. Güzel bir evren takip etmeye ve araştırmaya devam edin.

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör