“Welcome to Hotel California.. Such a lovely place such a lovely place such a lovely face…”(Hotel California‘ya hoşgeldin. Ne kadar güzel bir yer ne kadar güzel bir yer ne kadar güzel bir yüz..”)

diyerek başlayan ve

“You can check-out any time you like, But you can never leave!”(İstediğin zaman çıkış yapabilirsin, ama asla ayrılamazsın!”)

şeklinde biten Eagles’ın Dünya klasiği olan şarkısının hikayesini muhakkak duymuşsunuzdur. 2 aşık genç bir otelde her sene buluşurlar ancak bir tanesi her seneki olan buluşmalarında buluşma günü öncesi otele gelir çünkü sevgilisine sürpriz yapmak ister malum otelde yangın çıkar ve otele erken gelen sevgili ölür.

Kötü Şöhreti ile Bilinen 'Cecil Hotel'de Yaşanan Birbirinden Garip ve  Ürkütücü Olaylar - onedio.com

Malum bu hikayelerden bir tanesidir bunun haricinde Hotel California‘nın uyuşturucuyu daha doğrusu uyuşturucu bağımlılığını anlatan bir şarkı olduğu sübliminal olarak kafaya işler. Otel konseptli birçok kurguyu duymuşsunuzdur, okumuşsunuzdur veya görmüşsünüzdür. Bunlardan en popüler olanı Shining yani Stephen King‘in romanı, Stanley Kubrick‘in aynı romandan uyarlama olan filmidir. Bunun haricinde bilindik olanlardan, gene Shining’e göndermeli hatta Hotel California şarkısının bile bulunduğu American Horror Story‘nin 5.sezonu olan Hotel’dir. Ayrıca Downfall isimli Cat Lady oyunuyla ile aynı üçlemede yer alan oyunun da genel teması otelle ilgilidir.

A Mental Disorder, Not Ghosts, Killed Elisa Lam | by Morris T |  UNSCIENTIFIC | Feb, 2021 | Medium
Elisa Lam

California eyaletinde meleklerin şehri diye geçen ve Amerika’nın vukuat konusunda ünlü şehirlerinden biri olan Los Angeles‘ta yer alan Cecil isimli bu otel aynı zamanda Hotel Death yani Ölüm Oteli diye de bilinmesiyle beraber bütün otel konseptli korku kurgularının ilham kaynağı olduğunu söylememe belki de gerek yoktur. Kurulduğu zamandan beri içinde tarih boyunca bir sürü cinayetin işlenmiş ve birkaç tane de inthar vakasının mevcut olduğu bu otel hakkında olan yeni Netflix dizisi Crime Scene‘in ilk sezonunda belgesel niteliğinde bir anlatımla, 2013 yılında bu otele gelen ve bindiği asansörden çıkınca esrarengiz bir şekilde kaybolan Çinli kız Elisa Lam’in aranışı ve çok korkutucu bir şekilde bulunuşunu ele alır. Ayrıca bu kıza ait bir sürü sosyal medya yazısı da takip edilerek ipucu edilmeye çalışılır. Olayı araştıran emekli polisle olan röportaj olsun otelin hafif aptal hafif de ukala görünümlü yöneticisinin vurdumduymaz tavrıyla olan açıklamalarını dizi boyunca dinleriz.

Dizide bazı alakasız olayların birbirine bağlantısı olarak ilginç tesadüflere de yer verilmekte olup(isim, gün benzerlikleri) bazı korku filmlerinde de bu Çinli kıza göndermeler yapılmış olduğu fark edilir.

10+ Terribly Creepy Incidents That Happened At The Cecil Hotel


Etrafında yaşayan yüzlerce evsizin barınmakta olduğu bu otelde neredeyse her sınıftan insanın uygun fiyatlara kalmış olduğu bu otelde gizli kaçamaklar, illegal porno film çekimleri, uyuşturucu ticaretleri ve bir nevi akla bile gelemeyecek türlü türlü sapıklıklar yapılmıştır ve otelin büyüklüğünden asla tam olarak kontrol sağlanamamış olmasıyla Night Stalker lakabıyla bilinen Richard Ramirez gibi tarihin ünlü seri katillerinden birinin çoklukla bu otelde kalışı da dikkat edilmiştir.

Klişe korku filmlerinden sıkıldıysanız ve yarı korku yarı polisiye bir belgesel arıyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum.

1984 İstanbul doğumlu olup, 2005 yılında İtalyan Lisesi'ni bitirdim. 2010'da Milano Naba Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım ve Art Direktörlüğü bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Facebook'ta, genellikle oyunlarla ilgili olmak üzere olan Game Man sayfasını sürekli kullandığım Tantrum lakabıyla kurup büyüttükten sonra 2019 yılında geniş kapsamlı web portalını açmaya karar verdim. Bunun yanı sıra çizim ve animasyon yapmayı, genellikle bilinmeyen filmler hakkında araştırmalar yapıp, retro oyunları oynamayı, limitli üretimli aksiyon figür toplamayı çok seviyorum.
0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör