Netflix’in aylardan beri gümbür gümbür reklamını yaparak aynı isimde animeden adapte olan dizisi her ne kadar çok uğraşılmış/özenilmiş olsa bile animeciler tarafından olumlu değerlendirilmedi ve 2.sezonunun gelmeyeceği açıklandı. Death Note veya Ghost in the Shell’in film uyarlamaları gibi olumsuz değerlendiren bu dizi uyarlamasında doğal olarak bu animenin has hayranları animedeki tiplemelerin samimiyetini(Özellikle Faye Valentine)bu dizide bulamamasıyla beraber, oyunculuklar her ne kadar iyi olsa bile animedeki tiplemelerin davranışlarına pek uymadığından, baştan negatif değerlendirilmiştir.

Esasında anime değil de orijinal bir seri olsaydı böyle mi olurdu dedirtmesiyle beraber bu Netflix versiyonunda olabildiğince animeye sadık bir tonda yapmaya çalışmışlar ki animedeki intronun tıpatıp aynısını yaparak hatta orijinal anime intro müziğini beraber kullanarak live action olarak diziye uyarlanması da bunu gösteriyodur ve açıkçası bu kısmını en olumlu değerlendirmişimdir hatta biraz Youtube’daki tatlı fan made introlara da benzetmişimdir. Ailecek ilk iki bölümü izledikten sonra bizimkilere animeden de bir bölüm göstermek istedim ve doğal olarak onlar da animeyi çok daha samimi ve sempatik bulmuşlardır.



Aslında Cowboy Bebop ekibi dört kişi olup da bu sezonda sadece üç karakteri görmekteyiz. Bunlar eski bir mafya adamı olan Fearless lakaplı Spike, eski bir polis Jet ve gene bu iki eleman gibi ödül avcısı olan geçmişi gizemli olan hatun Faye Valentine olmaktadır. Kız çocuğu hacker Edward’ı ise sezon sonu, 2.sezon için bir sürpriz niteliğinde görmekte olup seri iptaliyle beraber, onu dizide gördüğümüz tek kısım olarak böyle kalmış olacaktır.

Bu yazımda sadece sezon iptalini değil aynı zamanda Cowboy Bebop‘dan da genel olarak bahsetmek istiyorum çünkü Cowboy Bebop bir anime klasiğidir ve zaten izlemediyseniz bile muhakkak kısım kısım duymuşsunuzdur. Serinin kısalığından dolayı fanlerin biraz şikayetçi olduğu 26 bölümlük olan bu anime serisi biraz göz yaşartıcı bir sonla bitip, anime ortalarında geçen uzun metrajlı bir anime filmi de mevcuttur evet yani anime filmi serinin son bölümlerinden en azından hani (belki duymuşsunuzdur) Appldelhisiniz Hesaplutfen karakterinin ortaya çıkışından evvel geçmektedir. Bunun yanı sıra orijinal animeyi başka yerde aramanıza gerek yok orijinal dili mevcut olarak Netflix’te bütün bölümleri yer almaktadır.

Dediğim gibi bu animenin kadrosunu 4 karakter (eğer köpeklerini de sayarsak 5) oluşturup, Blade Runner tadında oldukça gelecek bir zamanda geçmektedir. Mars’ta hayat bulunmuş olup insanlar oralara kurdukları kolonilerle yerleşik düzene geçmişlerdir yani serimiz Dünya ve Mars arası geçmektedir. Spike ve Jet eski hayatlarını bırakmış iki ödül avcısıdır ancak biraz loserdırlar işleri yolunda gitmez çünkü genellikle ödül amaçlı yakaladıkları suçluları sağsalim polise teslim edemezler veya da suçluyu ellerinden kaçırırlar ve başka biri bu ödüle konar derken beş parasız şekilde gıda olarak ne buldularsa yemek durumunda kalırlar. Spike’ın enteresan bir dövüş usülü olup sanki rakibine karşı dans eder gibi, hiç umursamaz bir ruh haliyle akrobatik şekilde dövüşmektedir.

Cowboy Bebop onların gemilerinin daha doğrusu Jet’in gemisinin adıdır. Ekibimize sonradan üzerinde deneyler yapılmış iq’su çok yüksek bir köpek Ein, Faye ve Edward karakterleri de katılır ancak Spike üçünden de hiç hoşnut olmaz ve zaten onların katılımıyla da aynı loserlıkları sürdürürler. Faye ekibin en yaşlı karakteridir ve bu da bir nevi ironi gibidir çünkü çok genç gösterip ancak teknik olarak en az yüzlerce yıl yaşındadır yani kendisi video kasetlerin olduğu teknolojik bir dönemden(90’lar falan) bir nevi ışınlanmış gibidir. Açıkçası animeden live actiona en zor uyarlanabilecek karakter olup Netflix dizisinde en başarısız bulduğum uyarlama tipleme olmuştur kendisi. Hakikaten de yani daha elf suratlı daha sempatik birini bulamamışlar mı nedir yani değil mi ama? 🙂

Spike’ın karanlık geçmişinde sarışın bir kara sevdalısı ve bir can düşmanı Vicious isimli bir adam vardır. İlerleyen bölümlerde kısım kısım karşılaşmaları olup kanlı çatışmalara gireceklerdir. Spike’ın bu can düşmanı ve ona bağlı olan diğer düşmanları Red Dragon Syndicate isimli bir mafya örgütüne bağlıdırlar ki Spike’da bir zamanlar onlardan biriymiş. Bu düşmanlar haricinde(yani daha bir nevi filler bölümlerde) Spike ve ekibi uyuşturucu satıcıları, bombacıları, dolandırıcılık yapanlar, virüs salgını yapmaya çalışanları yakalamaya çalışırlar.

Let's Play D&D With Cowboy Bebop Again! - Bell of Lost Souls

Cowboy Bebop’da sevdiğim bir nokta ise; Afedersiniz Hesaplutfen karakteri gibi bazı arka plan çizimlerinde camiler veya Türk kebap lokantalarının olması çok hoşuma giden detaylardır. Herhalde yapımcıların en azından, yakın bir zamanda aramızdan ayrılmış animenin senaristi Keiko Nobumoto muhakkak Türkleri çok benimsemekteydi.

Netflix dizisi olmasa da olurdu gayet zaten olumsuz değerlendirilince bariz olmadı diyip zorlamamışlar tek sezon olarak bırakmışlar. İzlemeseniz de olur..

Ama animeyi mutlaka izleyin Uzay Kovboyları! 😀

0 0 oylar
Yazı Puanlaması
Takibe al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün Yorumları Gör